294
Δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος | REUTERS

Τραγωδία στην Αίγυπτο: 32 νεκροί και 66 τραυματίες από τη σύγκρουση δύο τρένων

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2021, 15:54
Δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος
|REUTERS

Τραγωδία στην Αίγυπτο: 32 νεκροί και 66 τραυματίες από τη σύγκρουση δύο τρένων

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2021, 15:54

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν δύο επιβατικά τρένα στην πόλη Σοχάγκ της νότιας Αιγύπτου.

Τα τρένα συγκρούστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε από «αγνώστους» το σύστημα πέδησης εκτάκτου ανάγκης, με αποτέλεσμα να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του, σύμφωνα με την αρχή σιδηροδρόμων της χώρας.

«Τριάντα δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Τάχτα, στο διαμέρισμα της Σοχάγκ», που βρίσκεται περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Οπως φαίνεται σε βίντεο που τράβηξε κάποιος κοντά στον τόπο του δυστυχήματος και το οποίο προβλήθηκε ευρέως από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη σύγκρουση ανατράπηκαν αρκετά βαγόνια.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν εκτροχιασμένα βαγόνια τρένου πάνω από ένα κανάλι με νερό.

«Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ κινούνταν χωρίς μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο βαγόνια τους και ένα τρίτο να ανατραπεί», δήλωσε αξιωματούχος.

Εικόνα από τον τόπο του δυστυχήματος με δεκάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους

Η υπουργός Υγείας Χάλα Ζάγεντ μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος για «να παρακολουθήσει την κατάσταση της υγείας των τραυματιών».

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Η Αίγυπτος έχει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην περιοχή και τα δυστυχήματα δεν είναι σπάνια.

Η πιο πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου σημειώθηκε το 2002, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένα τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 370 άνθρωποι, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου.

Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών

Σε ανάρτηση στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι, «εκφράζουμε οδύνη για την τραγική είδηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Αίγυπτο. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων & ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό & την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...