178
Ο καθηγητής Θωμαΐδης στην τηλεοπτική εμφάνισή του το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 | YouTube

Θωμαΐδης: Από εβδομάδα 3.000 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 09:21
Ο καθηγητής Θωμαΐδης στην τηλεοπτική εμφάνισή του το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1
|YouTube

Θωμαΐδης: Από εβδομάδα 3.000 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 09:21

Δεν είναι καλά τα ευρήματα των μετρήσεων στα λύματα της Αττικής αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Οπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, «οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα, χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης».

Εκανε μάλιστα λόγο για «μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, μέσα στα φυσιολογικά όρια, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού, όπως ίσως της Τσικνοπέμπτης».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα», ενώ εκτίμησή του ήταν ότι «είμαστε στη χειρότερη φάση και τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση κάποιων μέτρων».

«Είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3.000 κρούσματα ημερησίως», προειδοποίησε και παρ’ όλο που σημείωσε ότι εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ, ανέφερε ότι «το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι επιβαρυμένο».

Στο ερώτημα, τέλος, για το ενδεχόμενο παράτασης ή άρσης των μέτρων, ο κ. Θωμαΐδης απάντησε λέγοντας: «Δεν είμαι ειδικός των μέτρων, μόνο λογικά μπορώ να προσεγγίσω . Υπάρχουν κίνδυνοι επέκτασης, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...