275
Ο Τζουζέπε Ρεφριτζέρι μετά τη σύλληψή του | Ansa/thetimes.co.uk

Ισπανία: Συνέλαβαν ιταλό μαφιόζο που ζήτησε επίδομα ανεργίας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 17:35
Ο Τζουζέπε Ρεφριτζέρι μετά τη σύλληψή του
|Ansa/thetimes.co.uk

Ισπανία: Συνέλαβαν ιταλό μαφιόζο που ζήτησε επίδομα ανεργίας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 17:35

Οι Αρχές στην Ισπανία συνέλαβαν ένα από τα αφεντικά της ιταλικής μαφίας που ζούσε στη χώρα και μάλιστα ζητούσε… επίδομα ανεργίας από το ισπανικό κράτος.

Ο Τζουζέπε Ρεφριτζέρι, ο οποίος θεωρείται επικεφαλής της Μαρανέλα, μιας συμμορίας που ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη Ρώμη, συνελήφθη στη τουριστική Κόστα ντελ Σολ.

Πέρυσι, ο 66χρονος άνδρας που έχει και ισπανική υπηκοότητα, είχε απελευθερωθεί από φυλακή στην Ισπανία στην οποία ήταν έγκλειστος για δύο χρόνια.  Ωστόσο οι Αρχές γρήγορα έχασαν τα ίχνη του πριν τον εντοπίσουν και πάλι σε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Τώρα, όπως γράφουν οι Times, είναι αντιμέτωπος με την έκδοση στην Ιταλία στην οποία καταζητείται για την προσπάθειά του να εισαγάγει 325 κιλά μαριχουάνας το 2018.

Η συμμορία του μετέφερε με πλοίο ναρκωτικά από το Μαρόκο  στην Ισπανία ή έκλεβε τις προμήθειες άλλων συμμοριών. Τα ναρκωτικά έφταναν στην Ιταλία από ζευγάρια τα οποία προσποιούνταν τους τουρίστες με τροχόσπιτα.  Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, οι ιταλοί μαφιόζοι συνεργάζονταν με μία συμμορία βρετανών για να αποθηκεύουν τα ναρκωτικά  σε μία υπόγεια κρύπτη που βρισκόταν σε ένα χωριό πολύ κοντά στο Γιβραλτάρ.

Στην Ισπανία ο Ρεφριτζέρι είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2018 μαζί με άλλα 13 άτομα.  Η αστυνομία είχε κατασχέσει μισό τόνο κάνναβης, έξι αυτοκίνητα και ένα τροχόσπιτο που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία.

Θεωρείται μία πολύ σκληρή συμμορία η οποία έκλεβε τα ναρκωτικά από άλλους κακοποιούς. Σε μία περίπτωση μάλιστα απήγαγαν δύο μέλη αντίπαλης συμμορίας και τα βασάνισαν για να μάθουν πού ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Η Μαρανέλα, που  θεωρείται παρακλάδι της Καμόρα, της ναπολιτάνικης μαφίας,  έχει έντονη παρουσία στην Ισπανία από τη δεκαετία του 80 και είναι μπλεγμένη σε υποθέσεις ναρκωτικών και ξεπλύματος των κερδών στην αγορά ακινήτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...