236
«Επιδιώκουμε την άσκηση των αντικειμενικών αξιών να την τελειώσουμε φέτος», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών | ΙΝΤΙΜΕnews

Σταϊκούρας: Τελειώνουμε φέτος με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 11:23
«Επιδιώκουμε την άσκηση των αντικειμενικών αξιών να την τελειώσουμε φέτος», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σταϊκούρας: Τελειώνουμε φέτος με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 11:23

Πρόκειται για «μία άσκηση που θα θέλαμε να έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι, αλλά λόγω της υγειονομικής κρίσης, αυτό δεν έχει γίνει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για το ζήτημα της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Μείωση του ΕΝΦΙΑ έχουμε 22% και θέλουμε να υπάρξει περαιτέρω μείωση κατά 8%. Αυτό εξαρτάται από το πόσο θα κρατήσει η υγειονομική κρίση, αλλά και από την άσκηση των αντικειμενικών αξιών», είπε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο Μega για να συμπληρώσει:

«Στόχος είναι εκεί που πραγματικά πρέπει να φορολογηθεί ακόμα περισσότερο ο πλούτος της χώρας, να φορολογηθεί. Ο,τι αποτέλεσμα προκύψει, να δοθεί στο άλλο κομμάτι της κοινωνίας που έχει πληγεί περισσότερο από τον ΕΝΦΙΑ όλα αυτά τα χρόνια. Επιδιώκουμε την άσκηση των αντικειμενικών αξιών να την τελειώσουμε φέτος».

Αναφορικά με τις καταβολές των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων από τα «κουρεμένα» ενοίκια, ο υπουργός σημείωσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει και τον Μάρτιο. «Χθες (την Τετάρτη) πληρώσαμε άλλους 31.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Ιδιοκτήτες που έχουν βάλει πλάτη», ενημέρωσε, ενώ «έχουμε βάλει χρονοδιαγράμματα για το πώς θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες για τον Ιανουάριο».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την επαναφορά των χάρτινων αποδείξεων, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ένα σωστό μέτρο «γιατί θέλουμε να μειώσουμε τη φοροδιαφυγή. Εχει μειωθεί η κατανάλωση, αλλά έχουν ενισχυθεί οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Θα πρέπει να δούμε τη μείωση της κατανάλωσης και να τη διασταυρώσουμε με την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...