193
|

Μητροπολίτης Πατρών σε Μητσοτάκη: «Ανοίξτε τις εκκλησίες – Ο ορθόδοξος ελληνικός λαός δεν θα αντέξει»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 09:30

Μητροπολίτης Πατρών σε Μητσοτάκη: «Ανοίξτε τις εκκλησίες – Ο ορθόδοξος ελληνικός λαός δεν θα αντέξει»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 09:30

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, με αίτημα το άμεσο άνοιγμα των εκκλησιών, απέστειλε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο «Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει ένα τέτοιο εορτασμό των Εορτών των Χριστουγέννων».

Ο συγκεκριμένος μητροπολίτης δεν θεωρείται από τους «σκληρούς» της ιεραρχίας –μάλιστα, με το σημαντικό μήνυμά του στα τέλη του Νοεμβρίου είχε βοηθήσει ώστε να μην καταστούν οι εορτασμοί του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, εστία υπερμετάδοσης όπως είχε συμβεί στη Θεσσαλονίκη με τον Αγιο Δημήτριο. Ομως τώρα, στην επιστολή του προς την κυβέρνηση το θέτει διαφορετικά.

Μνημονεύοντας «την οδύνη των κλειστών Εκκλησιών το Πάσχα, ο μητροπολίτης δηλώνει ότι μεταφέρει «τό αἴτημα τοῦ Λαοῦ του […] ὥστε τηρουμένων τῶν μέτρων γιά τήν ἀντιμετώπιση τῆς ἐπιδημίας, νά λειτουργήσουν οἱ Ναοί μέ συμμετοχή πιστῶν».

Αντίστοιχη επιστολή έχει αποσταλεί από τον μητροπολίτη Πατρών και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου και εγγράφως διατυπώνονται τα όσα είπαν σε πρόσφατη συνάντησή τους στην Πάτρα «περί τῆς ἀνάγκης ἑορτασμοῦ τῶν ἁγίων ἡμερῶν τῶν Χριστουγέννων, μέ τήν συμμετοχή πιστῶν στούς Ἱερούς Ναούς».

Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση της κυβέρνησης αναμένεται αυτή την Παρασκευή, αφού προηγηθεί, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεννόηση του ίδιου του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...