400
Η Μελάνια Τραμπ ήταν η μόνη που φορούσε μάσκα από την πλευρά της οικογένειας του αμερικανού προέδρου στο ντιμπέιτ | Reuters

Δεν έχει συνέλθει ακόμα από τον κορονοϊό η Μελάνια Τραμπ – Ακύρωσε προεκλογική ομιλία

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 11:38
Η Μελάνια Τραμπ ήταν η μόνη που φορούσε μάσκα από την πλευρά της οικογένειας του αμερικανού προέδρου στο ντιμπέιτ
|Reuters

Δεν έχει συνέλθει ακόμα από τον κορονοϊό η Μελάνια Τραμπ – Ακύρωσε προεκλογική ομιλία

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 11:38

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να το παίζει άτρωτος από τον κορονοϊό, να προβάλλει εντέχνως ότι όχι μόνο ανέρρωσε αλλά έχει ξανανοιώσει κιόλας, σε μια προσπάθεια να πείσει το ακροατήριό του ότι οι ανησυχίες για την πανδημία (και τα μέτρα που ζητούν οι επιστήμονες) είναι υπερβολικά. Aλλά η σύζυγός του δεν νιώθει το ίδιο, του χαλάει το αφήγημα.

Η Μελάνια δεν παρέστη σε ομιλία του Τραμπ στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια, σε μια ενέργεια που συνιστά μια εντυπωσιακή αντίστοιξη στη σκηνοθετημένη παρουσία άλλων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και άρτι αποθεραπευθέντων από τον κορονοϊού στο πλευρό του: η Χόουπ Χικς, αυτή που είχε κολλήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ με Covid-19, εμφανίστηκε δίπλα του στη Νεβάδα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλεϊ Μσένάνι, βρέθηκε πλάι του σε ομιλία στην Αριζόνα, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι όλα είναι καλά με τον κορονοϊό στις ΗΠΑ.

Η Μελάνια Τραμπ, όμως, ακύρωσε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την ασθένειά της, στην οποία θα βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της. Ο λόγος ήταν ένας επίμονος βήχας, που την ταλαιπωρεί μετά τη διάγνωσή της με κορονοϊό.

Η Πρώτη Κυρία θα μιλούσε σε συγκέντρωση, στην Πενσιλβάνια, μία από τις κρίσιμες πολιτείες (swing states), την οποία είχε κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016, αλλά φαίνεται να χάνει τώρα, με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μελάνια, Στέφανι Γκρίσαμ, «η κυρία Τραμπ αισθάνεται καλύτερα καθημερινά μετά τη θεραπεία της από την COVID-19, αλλά λόγω του επίμονου βήχα και επειδή θέλει να είναι προσεκτική, δεν θα ταξιδέψει».

Η Μελάνια είχε διαγνωστεί με κορονοϊό στις 2 Οκτωβρίου, παράλληλα με τον σύζυγό της, ενώ αργότερα, διαγνώστηκε θετικός και ο γιος της.

Περιγράφοντας την εμπειρία της από τη μάχη της με την ασθένεια, η Μελάνια Τραμπ είχε πει: «Ημουν τυχερή γιατί η διάγνωση ήρθε με τα ελάχιστα συμπτώματα, αν και εμφανίστηκαν όλα μαζί και οι επόμενες ημέρες μού φάνηκαν σαν… ρόλερ κόστερ. Είχα πόνους στο κορμί, βήχα και πονοκεφάλους και ένιωθα εξαντλημένη την περισσότερη ώρα».

Η ίδια αποκάλυψε ότι δεν ακολούθησε τη θεραπεία με ισχυρά πειραματικά φάρμακα και στεροειδή, που δόθηκε στον κατά πολύ μεγαλύτερό της πρόεδρο των ΗΠΑ. «Επέλεξα να ακολουθήσω μια πιο φυσική οδό όσον αφορά τα φάρμακα, επιλέγοντας κυρίως βιταμίνες και υγιεινή διατροφή», ανέφερε.

Ευχαρίστηκε επίσης τους γιατρούς για τη φροντίδα τους και πρόσθεσε: «Για μένα το πιο σημαντικό κομμάτι της ανάρρωσής μου ήταν η ευκαιρία να αναλογιστώ για τόσο πολλά πράγματα, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τη δουλειά μου και την ειλικρίνεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...