262
Η είσοδος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας | Intime

Γιατροί Νοσοκομείου Νίκαιας: Αδυνατούμε να δεχτούμε νέα περιστατικά Covid

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 16:43
Η είσοδος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας
|Intime

Γιατροί Νοσοκομείου Νίκαιας: Αδυνατούμε να δεχτούμε νέα περιστατικά Covid

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 16:43

Δίχως ακόμη να έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ο νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Παναγιώτης Παπανικολάου, με ανάρτησή του στο Twitter, ενημερώνει ότι μετά τη γενική συνέλευση που έκαναν οι γιατροί του νοσοκομείου, αποφάσισαν ότι οι συνθήκες υποστελέχωσης και υποδομών δεν επιτρέπουν τη νοσηλεία άλλων περιστατικών Covid στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του, «η ΓΣ ιατρών Νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κ.λπ. το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19».

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και η υπεύθυνη της πτέρυγας Covid του νοσοκομείου.

Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία αναφέρει ότι η πτέρυγα Covid είναι πλήρης και ως εκ τούτου υπάρχει αδυναμία υποδοχής νέων περιστατικών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, η ροή περιστατικών Covid-19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες.

«Το νοσοκομείο υποδέχεται και διαχειρίζεται επιβεβαιωμένα και ύποπτα περιστατικά και εμείς αυξάνουμε τις δυνάμεις μας όπου χρειάζεται. Η Νίκαια είχε 12 θετικούς και 18 ύποπτα κρούσματα και οι 30 κλίνες την περασμένη Κυριακή έγιναν 40. Αρα συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε τα περιστατικά προκειμένου να τα αντιμετωπίζουμε. Αρα συνεχίζει το νοσοκομείο να δέχεται περιστατικά και η παραίτηση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή», είπε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ. την Τρίτη.

Η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί,  για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...