211
Στην πορεία που ξεκίνησε ως ειρηνική συμμετείχαν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Λέσβος: Επεισόδια, πετροπόλεμος και χημικά σε διαδήλωση προσφύγων

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2020, 14:04
Στην πορεία που ξεκίνησε ως ειρηνική συμμετείχαν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Λέσβος: Επεισόδια, πετροπόλεμος και χημικά σε διαδήλωση προσφύγων

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2020, 14:04

Ενταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λέσβο, στη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων προσφύγων που παραμένουν στο δρόμο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου πρόσφυγες που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας έχοντας στα χέρια τους χαρτόνια πάνω στα οποία έγραφαν ότι δεν μπορούν να μπουν ξανά σε κέντρο κράτησης.

Αρκετά άτομα, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, ζητούσαν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο.

Λίγο πριν από τις 12:00 όμως σημειώθηκε ένταση μεταξύ των προσφύγων και των δυνάμεων της Αστυνομίας. Η ένταση εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών.

Τις τελευταίες ημέρες οι πρόσφυγες είναι άστεγοι, κοιμούνται στους δρόμους και βρίσκουν καταφύγιο ακόμη και στα νεκροταφεία.

Η νέα δομή κατασκευάζεται με ταχύτητα και για τον σκοπό αυτόν έχουν επιστρατευθεί στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και δημοτικοί υπάλληλοι, που εργάζονται νυχθημερόν.

Φωτιά κοντά στη νέα δομή

To βράδυ της Παρασκευής, φωτιά ξέσπασε στο βουνό στον Καρά Τεπέ, κοντά σε επιχειρήσεις και βενζινάδικο της περιοχής. Σημειώνεται ότι στην περιοχή στήνεται η νέα δομή για τους πρόσφυγες.

Στο σημείο έφτασαν με δυσκολία, λόγω πορείας διαμαρτυρίας των προσφύγων, δύο πυροσβεστικά οχήματα, που κατάφεραν, να περιορίσουν τη φωτιά, χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...