547
Τα δυο δακτυλίδια της Νταϊάνα: το ένα στο δεξί της χέρι και το άλλο (δεξιά) που δεν πρόλαβε να φορέσει ποτέ |

Η Νταϊάνα, ο Ντόντι και το δακτυλίδι των αρραβώνων τους

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2020, 11:45
Τα δυο δακτυλίδια της Νταϊάνα: το ένα στο δεξί της χέρι και το άλλο (δεξιά) που δεν πρόλαβε να φορέσει ποτέ
|

Η Νταϊάνα, ο Ντόντι και το δακτυλίδι των αρραβώνων τους

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2020, 11:45

Δυο δακτυλίδια για την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Δυο δακτυλίδια για την Νταϊάνα, την «πριγκίπισσα του λαού».

Το ένα πρόλαβε να το φορέσει.

Το άλλο, δυστυχώς, όχι.

Το ένα, μάρκας Bulgari, της το είχε κάνει δώρο ο σύντροφός της Ντόντι αλ Φαγέντ, στην επέτειο του ενός μήνα της σχέσης τους, τον Αύγουστο του 1997.

Η Νταϊάνα το φορούσε στο δεξί και όχι στο αριστερό της χέρι, ως ένδειξη ότι δεν επρόκειτο για δακτυλίδι αρραβώνων, αλλά για ένα απλό δώρο.

Το δεύτερο, δημιουργίας του φημισμένου ιταλού χρυσοχόου Αλμπέρτο Ρεπόσι, προοριζόταν για το αριστερό της χέρι: ήταν αυτό με το οποίο το ζευγάρι επρόκειτο να ανακοινώσει, την 1η Σεπτεμβρίου του 1997, τον αρραβώνα του.

Δυστυχώς, δεν πρόλαβε, καθώς το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα μέσα σε ένα παρισινό τούνελ, την 31η Αυγούστου.

Το δεύτερο αυτό δακτυλίδι από μια καινούργια συλλογή με την ονομασία «Dis-moi Oui» («Πες Μου Το Ναι»), αξίας τότε 12.000 ευρώ (περίπου 23.000 σημερινά ευρώ), η Νταϊάνα πρόλαβε και το φόρεσε στο δάκτυλό της μόλις μια φορά: όταν πήγε να το προβάρει στο κοσμηματοπωλείο Repossi του Σεν Τροπέ, λίγες ώρες πριν πεθάνει.

Ο ίδιος ο Ρεπόσι έχει σταματήσει τις διακοπές του για να ανοίξει το κατάστημα ειδικά για την περίσταση.

Τι θυμάται λοιπόν σήμερα, 23 χρόνια μετά, ο γηραιός πλέον χρυσοχόος;

«Η Νταϊάνα και ο Ντόντι ταξίδευαν τότε με το σκάφος του Ντόντι στη Μεσόγειο, όταν το γιοτ ελλιμενίστηκε στο Μονακό και η πριγκίπισσα έφτασε μπροστά από το παράθυρο του καταστήματός  μας, δίπλα στο ξενοδοχείο Ερμιτάζ. Χωρίς καν να μπει μέσα, έδειξε στον Ντόντι ένα δαχτυλίδι που την είχε γοητεύσει. Τότε με κάλεσαν στο τηλέφωνο προκειμένου να κλείσω ραντεβού στο κατάστημά μας στο Σεν Τροπέ όπου κατευθύνονταν, προκειμένου η Νταϊάνα να προβάρει τις διαστάσεις του δακτυλιδιού στο χέρι της. Έτσι, εμφανίστηκα λίγες ημέρες αργότερα σε ένα μικρό ξενοδοχείο όπου, έκπληκτος, βρέθηκα μπροστά στον Ντόντι και στη Νταϊάνα. Ήταν μόνοι, χωρίς τη συνηθισμένη σωματοφυλακή τους σε ένα ημι-ερημικό ξενοδοχείο. Η συζήτησή μας διήρκεσε 15-20 λεπτά, θυμάμαι ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο…», λέει ο Ρεπόσι, μιλώντας στην Corriere della Sera.

Και συνεχίζει:

«Η πριγκίπισσα είπε απλώς «εντάξει», επιβεβαιώνοντας την επιλογή της. Ο Ντόντι και η Νταϊάνα μου ζήτησαν να έχω έτοιμο το δαχτυλίδι μέχρι τις 30 Αυγούστου, γιατί την 1η Σεπτεμβρίου είπαν ότι θα υπάρξει μια σημαντική ανακοίνωση εκ μέρους τους. Το δαχτυλίδι δεν ήταν εύκολο να φτιαχτεί στις διαστάσεις του δακτύλου της, θα έπρεπε να το στείλω πίσω στο εργαστήριο που έκλεισε ήδη από αρχές Αυγούστου. Αλλά προφανώς, επειδή ήταν αυτή που ήταν, όλα ήταν δυνατά, οπότε ανοίξαμε ξανά το εργαστήριο στα μέσα Αυγούστου για το δαχτυλίδι που όντως παραδώσαμε στις 30 Αυγούστου στο Παρίσι, όπως υποσχέθηκα. Και την αμέσως επόμενη ημέρα έγινε αυτό που έγινε…»

Το δακτυλίδι «Dis-moi Oui»

«Τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά το δυστύχημα, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τη βρετανική εφημερίδα  Sun. Ο δημοσιογράφος με ρώτησε κατά πόσο το δαχτυλίδι δόθηκε όντως στην πριγκίπισσα, αλλά εγώ τους είπα: “Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό” – ήταν μια δέσμευση απόλυτης εμπιστευτικότητας που είχα κάνει με τον Αλ Φαγέντ», προσθέτει ο Ρεπόσι, καταλήγοντας με νόημα:

«… όμως στη συνέχεια (τα ΜΜΕ) δημοσίευσαν μια φωτογραφία της συλλογής δακτυλιδιών “Dis-moi Οui” μαζί με την πληροφορία ότι θα αποτελούσε το δακτυλίδι των αρραβώνων. Αλλά δεν μπόρεσαν να λάβουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το ποιο από τα δακτυλίδια της συλλογής ήταν το επίμαχο…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...