251
Ο Μπρουνό Λεμέρ σε πρόσφατες δηλώσεις του. Αντιμετωπίζει τα χειρότερα στοιχεία για την οικονομία της Γαλλίας εδώ και 75 χρόνια! | Francois Mori/Pool via REUTERS/File Photo

Εφιάλτης για τη γαλλική οικονομία ο κορονοϊός: Υφεση 8% «αν όλα πάνε καλά»…

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 11:46
Ο Μπρουνό Λεμέρ σε πρόσφατες δηλώσεις του. Αντιμετωπίζει τα χειρότερα στοιχεία για την οικονομία της Γαλλίας εδώ και 75 χρόνια!
|Francois Mori/Pool via REUTERS/File Photo

Εφιάλτης για τη γαλλική οικονομία ο κορονοϊός: Υφεση 8% «αν όλα πάνε καλά»…

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 11:46

Ενα εφιαλτικό σκηνικό για τη γαλλική οικονομία, λόγω κορονοϊού, περιέγραψαν τη Μ. Τρίτη ο Μπρουνό Λεμέρ και ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Ντερμανέν. Πλέον γίνεται δημοσίως λόγος για τα χειρότερα στοιχεία μεταπολεμικά, δηλαδή εδώ και 75 χρόνια και ενώ ήδη ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αναγγείλει παράταση των μέτρων  καραντίνας ως τις 11 Μαΐου.

Το πρόβλημα είναι ότι η γαλλική οικονομία έχει τρόπον τινά ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της ελληνικής –πρωτογενής τομέας και τουρισμός–, επομένως μπορούμε να φανταστούμε τι περιμένει τη χώρα μας το 2020.

Ο υπουργός Προϋπολογισμού είπε τη Μ. Τρίτη ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο μεταπολεμικό επίπεδο ρεκόρ του 9% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος εφέτος. Και αυτό το αποκαρδιωτικό ποσοστό μπορεί να μην είναι καν ακριβές.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα της Γαλλίας μέσα σε λίγες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ζεράλ Νταρμανέν είχε δηλώσει πως το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ξεπεράσει το 7,6% του γαλλικού ΑΕΠ, αλλά αυτό το ποσοστό αποδείχτηκε μια… αισιόδοξη προοπτική.

«Πάμε από ένα έλλειμμα -7,6% (του ΑΕΠ) σε ένα έλλειμμα -9%. Η χώρα δεν έχει ξαναδεί τέτοιο έλλειμμα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Νταρμανέν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Από την πλευρά του ο Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι η γαλλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8% φέτος, αναθεωρώντας και αυτός επί τα χείρω την εκτίμηση για ύφεση, μέσα σε μερικές ημέρες.

«Θα έχουμε πρόβλεψη για ανάπτυξη -8% στον επικαιροποιημένο νόμο για τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, αναθεωρώντας πτωτικά την πρόβλεψη από το -6% της περασμένης Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...