145
Χημικά που ρίχτηκαν το πρωί του Σαββάτου 7 Μαρτίου προς την ελληνική πλευρά | Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πόλεμος» με χημικά και δακρυγόνα στον Εβρο – Συνεχείς οι προκλήσεις των Τούρκων

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 19:19
Χημικά που ρίχτηκαν το πρωί του Σαββάτου 7 Μαρτίου προς την ελληνική πλευρά
|Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πόλεμος» με χημικά και δακρυγόνα στον Εβρο – Συνεχείς οι προκλήσεις των Τούρκων

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 19:19

Συνεχόμενα επεισόδια έντασης που εναλλάσσονται με διαστήματα ηρεμίας καταγράφονται και το Σάββατο στις Καστανιές, ενώ πλέον έχουμε συμπληρώσει μία εβδομάδα αντιπαράθεσης.

Από το πρωί, τούρκοι αστυνομικοί κατά διαστήματα εκτόξευαν χημικά προς την ελληνική πλευρά μέσα στο ελληνικό έδαφος, συνεχίζοντας τη ρίψη που είχε σταματήσει πολύ αργά μέσα στη νύχτα. Οι Τούρκοι κάνουν χρήση ειδικών όπλων εκτόξευσης χημικών.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο δείχνουν τούρκους ένστολους να φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες, προφανώς προετοιμασμένοι για το τι θα ακολουθήσει. Εν τω μεταξύ, μετανάστες συγκεντρώνονται γύρω από τους αστυνομικούς, επίσης προετοιμασμένοι.

Ρίψεις γίνονται και από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανιών οι οποίοι ανάβουν φωτιές και επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Στην ελληνική πλευρά των συνόρων παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν με ρίψεις χημικών και νερού ενώ αποτρέπουν κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...