220
|

Ερντογάν μαινόμενος: Ερχονται εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2020, 14:21

Ερντογάν μαινόμενος: Ερχονται εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2020, 14:21

«Εκατομμύρια» μετανάστες θα κατευθυνθούν «σύντομα» προς την Ευρώπη, αφού η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της, είπε τη Δευτέρα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντείνοντας τις πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Αφότου ανοίξαμε τα σύνορά μας (την Παρασκευή), ο αριθμός εκείνων που κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη έφτασε τις εκατοντάδες χιλιάδες. Σύντομα, ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα εκατομμύρια», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Η Ευρώπη «πρέπει να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί. Αφού ανοίξαμε τις πόρτες, πολλαπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα, μας λένε “κλείστε τις πόρτες‚”. Τους είπα: Εγινε, τελείωσε. Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών».

Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί το βράδυ της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ ενδέχεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ελπίζει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ της Συρίας, στις συνομιλίες που θα έχει με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, την Πέμπτη.

«Θα πάω στη Μόσχα την Πέμπτη και θα συζητήσω τις εξελίξεις (στη Συρία) με τον κ. Πούτιν. Ελπίζω ότι εκεί κάτω θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως μια κατάπαυση του πυρός και θα βρούμε μια λύση σ’ αυτήν την υπόθεση», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...