245
Τρία από τα καμένα οχήματα, στις 22 Ιανουαρίου, στο Μαρούσι | Intimenews

Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα, για να μην σας κάψουμε, λένε αντιεξουσιαστές

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 11:54
Τρία από τα καμένα οχήματα, στις 22 Ιανουαρίου, στο Μαρούσι
|Intimenews

Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα, για να μην σας κάψουμε, λένε αντιεξουσιαστές

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 11:54

Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα, για να διευκολύνετε το έργο μας, ζητούν από τον κόσμο αναρχικοί που ανέλαβαν την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, με 20 καμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Αττικής.

Το κείμενο ανάληψης της ευθύνης για το μπαράζ εμπρησμών εκείνο το βράδυ, ανάρτησαν σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, άγνωστοι που αυτοαποκαλούνται «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών».

Σε ένα σημείο του κειμένου ζητούν «συγγνώμη» επειδή καταστράφηκαν «δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε», καλώντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα «διευκολύνοντας έτσι το έργο μας».

Δεν γράφουν, βέβαια, τι θα συμβεί αν ένα πολυτελές αυτοκίνητο έλθει και σταθμεύσει αργότερα κοντά στο μη πολυτελές…

Στο κείμενό τους εξηγούν τους λόγους των εμπρησμών, σχολιάζοντας ότι γίνονται ως «απάντηση» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την εκκένωση των καταλήψεων, και τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές.

«Η εικόνα των δεκάδων κατεστραμμένων πολυτελών οχημάτων είναι μια εικόνα ταξικού πολέμου. (…) Τα πολυτελή οχήματα που πυρπολήθηκαν μαζικά είχαν όλα τους αξία μεγαλύτερη των 40.000 ευρώ και αποτελούν σύμβολα πλούτου και κατοχύρωσης των ταξικών προνομίων σε βάρος των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των περιθωριοποιημένων της καπιταλιστικής κοινωνίας. (…) Το όχημα ενός μπάτσου εκτός υπηρεσίας που παρκάρει λίγο πριν μπει σπίτι του, ενός φασίστα που είναι στοχοποιημένος για τις απόψεις του στη γειτονιά, ενός ιδιοκτήτη πολυτελούς αυτοκινήτου, μπορούν να αποτελέσουν μικρές συμβολικές πράξεις σε μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...