263
Ο,τι απέμεινε από τα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει επί της οδού Καραχρήστου στο Κολωνάκι, δύο τετράγωνα από την αμερικανική πρεσβεία | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Αλλα τέσσερα αυτοκίνητα στις φλόγες τα ξημερώματα – σύσκεψη Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 08:14
Ο,τι απέμεινε από τα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει επί της οδού Καραχρήστου στο Κολωνάκι, δύο τετράγωνα από την αμερικανική πρεσβεία
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Αλλα τέσσερα αυτοκίνητα στις φλόγες τα ξημερώματα – σύσκεψη Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 08:14

Στόχος εμπρηστών έγιναν για ακόμα μια νύχτα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, σε σημείο μάλιστα που θεωρείται από τα πλέον «ασφαλή» καθώς βρίσκονται κοντά στην αμερικανική πρεσβεία.

Αγνωστοι γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα, έβαλαν φωτιά σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της οδού Καραχρήστου στο Κολωνάκι, πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο.

Τα τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς και το τέταρτο υπέστη υλικές ζημιές.

Τρία αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην οδό Καραχρήστου στο Κολωνάκι (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16 Δεκεμβρίου, είχαν πυρποληθεί επτά αυτοκίνητα, σε απόσταση μόλις ενός τετραγώνου από το σημείο του σημερινού εμπρησμού.

Οι σχεδόν καθημερινοί εμπρησμοί αυτοκινήτων, κυρίως στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, προκαλούν προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Την Τετάρτη, μετά το νέο –για τρίτη συνεχόμενη ημέρα– μπαράζ επιθέσεων σε Μαρούσι, Αγία Παρασκευή αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμμετείχε σε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ με τους επικεφαλής των πέντε αστυνομικών διευθύνσεων της Αττικής, στελέχη της Ασφάλειας και την Αντιτρομοκρατική.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδουν το φαινόμενο στην αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια, που έχει ως αποτέλεσμα την «αποκέντρωση» των εμπρηστικών επιθέσεων και την εξάπλωσή τους σε γειτονιές του Λεκανοπεδίου στις οποίες, μέχρι πρότινος, δεν υπήρχαν καταγεγραμμένα παρόμοια περιστατικά. Χαρακτηριστικό της έκτασης που τείνει να λάβει το φαινόμενο είναι ότι σε διάστημα μιας εβδομάδας έχουν πυρποληθεί περίπου 40 Ι.Χ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να αυξηθούν οι περιπολίες ένστολων αστυνομικών όπως και αστυνομικών της Ασφάλειας και να ενισχυθεί το δίκτυο συλλογής πληροφοριών της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ενδεχομένως με τη συνδρομή και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...