289
Ο Τζάστιν Τριντό μεταμφιεσμένος στα τέλη της δεκαετίας του '90 | Global News

Μετά τη φωτογραφία, τώρα και βίντεο με τον «μαύρο» Τριντό

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 08:39
Ο Τζάστιν Τριντό μεταμφιεσμένος στα τέλη της δεκαετίας του '90
|Global News

Μετά τη φωτογραφία, τώρα και βίντεο με τον «μαύρο» Τριντό

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 08:39

Συγγνώμη για δεύτερη φορά ζήτησε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό καθώς, μετά τη φωτογραφία, εμφανίστηκε και βίντεο όπου εικονίζεται μακιγιαρισμένος μαύρος.

«Η πραγματικότητα είναι ότι πληγώνω ανθρώπους που υποτίθεται ότι υπερασπίζομαι και βοηθώ, και λυπάμαι βαθύτατα», είπε μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο που τον εμφανίζουν με το πρόσωπό του μακιγιαρισμένο σε σκούρο καφέ («brownface») ή μαύρο («blackface»).

Οι φωτογραφίες χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως το 2001.

«Αναγνωρίζω ότι αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, αρνήθηκε να πει πόσες φορές έκανε αυτή την πρακτική στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται.

«Αυτό που έκανα ήταν να βλάψω τους ανθρώπους που δεν πρέπει να έρχονται αντιμέτωποι με τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις λόγω της ταυτότητας τους», τόνισε ο αρχηγός των καναδών Φιλελευθέρων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Γουίνιπεγκ.

Την Τετάρτη το περιοδικό Time δημοσίευσε φωτογραφία από σχολικό πάρτι το 2001 όπου ο Τριντό είναι μεταμφιεσμένος Αλαντίν και το πρόσωπό του βαμμένο με μαύρο μέικ απ.

Σε βίντεο που προβλήθηκε την Πέμπτη από το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο Global News, ο Τριντό εμφανίζεται με βαμμένο μαύρο το πρόσωπό του, μεταμφιεσμένος στον γνωστό καλλιτέχνη Χάρι Μπελαφόντε.

Μετά την πρώτη αποκάλυψη, ο καναδός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι διέπραξε «ρατσιστική» ενέργεια, ζήτησε επανειλημμένως συγγνώμη, φτάνοντας μάλιστα να πει ότι ο πατέρας του, ο πρώην πρωθυπουργός Πιερ Ελλιό Τριντό, που πέθανε το 2000, «δεν θα ήταν χαρούμενος» με όσα έκανε ο γιος του.

Σε ερώτημα αν σκέφτεται να παραιτηθεί και να αποσυρθεί από την κούρσα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Οκτωβρίου, ο Τριντό είπε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...