155
Η πρόσοψη του κτιρίου με το Α των αναρχικών ζωγραφισμένο πάνω στην πινακίδα «Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Ν. Υόρκη» | Εθνικός Κήρυκας

Οι… «Ρουβίκωνες» χτύπησαν και στη Νέα Υόρκη – βανδαλισμός στο γενικό προξενείο

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 12:33
Η πρόσοψη του κτιρίου με το Α των αναρχικών ζωγραφισμένο πάνω στην πινακίδα «Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Ν. Υόρκη»
|Εθνικός Κήρυκας

Οι… «Ρουβίκωνες» χτύπησαν και στη Νέα Υόρκη – βανδαλισμός στο γενικό προξενείο

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 12:33

Η ιδιότυπη βεντέτα αντιεξουσιαστών – κυβέρνησης (λόγω Εξαρχείων) βγήκε και εκτός συνόρων, καθώς όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», άγνωστοι έβαψαν με σπρέι την πρόσοψη της εισόδου στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη (69, East 79th Street κοντά στην 5η Λεωφόρο).

Οπως φαίνεται στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα (επάνω), δεξιά από την είσοδο, όπου βρίσκεται η πλακέτα με την επιγραφή «Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη», στα ελληνικά και στα αγγλικά, οι δράστες ζωγράφισαν με κόκκινη μπογιά, το «Α» των αναρχικών μέσα σε κύκλο.

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι όπως προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας ο βανδαλισμός έγινε γύρω στις 5.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, από δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης για τον βανδαλισμό που παραπέμπει σε αντίστοιχες ενέργειες του «Ρουβίκωνα» στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (εδώ) και κατά άλλων διπλωματικών αποστολών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...