216
Τη Δευτέρα η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας | INTIMEnews

Στη μία μετά το μεσημέρι ορκίζεται Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 21:24
Τη Δευτέρα η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας
|INTIMEnews

Στη μία μετά το μεσημέρι ορκίζεται Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 21:24

Στη μία μετά το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει η ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Την ίδια ημέρα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και τους υπουργούς της κυβέρνησής του, οι οποίοι βάσει του σχετικού χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ορκιστούν την Τρίτη.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία Μητσοτάκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ηδη όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να τον συγχαρεί για την νίκη του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Οπως επανέλαβε και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη (και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ) Τάκης Θεοδωρικάκος,  πέρα από τη δομή του κυβερνητικού σχήματος, στις πρώτες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού θα είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας.

«Ολα αυτά τα φορολογικά θα ψηφιστούν αμέσως και θα ισχύσουν από το 2020», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», ο κύριος Θεοδωρικάκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον κ. Μητσοτάκη θα γίνει στη Βουλή την Τετάρτη. Θα είναι όμως και η τελευταία, καθώς όπως έχει κάνει γνωστό ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συνέχεια οι συνεδριάσεις του υπουργικού θα γίνονται αποκλειστικά στο Μέγαρο Μαξίμου (δείχνοντας έτσι σεβασμό στο διαχωρισμό εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...