643
Τα ζεύγη ρόλων, πάνω-κάτω: Βαρουφάκης-Λούλης, Τσίπρας-Μπουρδούμης, Τσακαλώτος-Τάρλοου | CreativeProtagon

Λούλης-Βαρουφάκης και Μπουρδούμης-Τσίπρας: το έξυπνο κάστινγκ του Γαβρά

Τα ζεύγη ρόλων, πάνω-κάτω: Βαρουφάκης-Λούλης, Τσίπρας-Μπουρδούμης, Τσακαλώτος-Τάρλοου
|CreativeProtagon

Λούλης-Βαρουφάκης και Μπουρδούμης-Τσίπρας: το έξυπνο κάστινγκ του Γαβρά

Οπως λένε ότι «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά», έτσι και το σωστό κάστινγκ, μπορεί να σου εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό, την επιτυχία μίας ταινίας. Ειδικά όταν οι χαρακτήρες που καλούνται οι ηθοποιοί να υποδυθούν, δεν είναι πλάσματα μυθοπλασίας, αλλά υπαρκτά πρόσωπα, και μάλιστα εν ζωή και εν ενεργεία. Πρόσωπα που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο σε πολύ κρίσιμες στιγμές της ελληνικής πολιτικής σκηνής, όταν βρισκόμασταν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για όλους τους λάθος λόγους.

Ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, μέσα από την πολύ πλούσια φιλμογραφία του, πάντα καταπιανόταν με πολιτικά ζητήματα, χωρίς να διστάζει να τα ακουμπήσει προτού κρυώσουν από την επικίνδυνη φωτιά της επικαιρότητας.

Για άλλη μια φορά, επιλέγοντας να μιλήσει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βασισμένος στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room» (Ενήλικοι στο Δωμάτιο), ασχολείται λοιπόν με ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, που ακόμη γράφεται και είναι σε εξέλιξη.

O σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς (αριστερά) με τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και τα ονόματα των βασικών πρωταγωνιστών είναι πλέον γνωστά. Πολλά είχαν ακουστεί για το ποιους θα επέλεγε ο ευφυής Γαβράς για να υποδυθούν το παράξενο πολιτικό τρίγωνο Τσίπρα-Βαρουφάκη-Τσακαλώτου. Ενας στριμωγμένος και πελαγωμένος πρωθυπουργός, ένας απερχόμενος υπουργός Οικονομικών και ο διάδοχός του.

Ιδού λοιπόν οι έξυπνες επιλογές: τον Αλέξη Τσίπρα θα υποδυθεί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Χρήστος Λούλης. Και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Δημήτρης Τάρλοου.

Φωτογραφική αντιπαράθεση, η χαρά του φυσιογνωμιστή. Ταύτιση, ακόμη και στην έλλειψη γραβάτας: Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Alpha «Το σόι σου» και υποδύεται με μεγάλη άνεση τον απόλυτο μαμάκια, που αποκαλεί τη μητέρα του «μανούλα» και τη σύζυγό του «Ζουζουνέλ», με ύφος και ηχόχρωμα που ταιριάζουν σε τέτοιου είδους υποκοριστικά. Στο θέατρο έχει ξεχωρίσει κυρίως σε μουσικές παραστάσεις, καθώς διαθέτει μία πολύ καλή φωνή. Το υποτακτικό και συγκαταβατικό ύφος του τηλεοπτικού του ρόλου, ξέρουμε πού θα του χρειαστεί στον κινηματογραφικό. Το ταλέντο στο τραγούδι, δεν μπορούμε να φανταστούμε πού μπορεί να χρησιμεύσει…

Το ξυρισμένο κεφάλι του Χρήστου Λούλη, παραπέμπει σε εκείνο του Γιάνη Βαρουφάκη. Ολα τα υπόλοιπα, θα τα φροντίσει το ταλέντο του συγκεκριμένου ηθοποιού

Ο Χρήστος Λούλης έχει πολύ εντυπωσιακή πορεία στο θέατρο και αισθητή παρουσία στην τηλεόραση. Το ταλέντο του είναι πλέον αυταπόδεικτο και ανήκει στην κατηγορία εκείνη των «ωραίων» ηθοποιών, που όσο μεγαλώνουν, αποποιούνται τα στερεότυπα ρόλων μοιραίων ανδρών, βουτάνε στα βαθιά και δοκιμάζονται σε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Καθώς θα υποδυθεί τον άνθρωπο που υπογράφει και το βιβλίο στο οποίο είναι βασισμένη η ταινία, το σίγουρο είναι ότι ο Γαβράς έχει δει πολλά και επενδύει άλλα τόσα σε εκείνον.

Το φιζίκ του Δημήτρη Τάρλοου παραπέμπει σε εκείνο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης επιλέγει τα τελευταία χρόνια για τον εαυτό του δεύτερους ρόλους που είναι σαν πρώτοι

Οσο για τον Δημήτρη Τάρλοου που καλείται να υποδυθεί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αυτή κι αν είναι ενδιαφέρουσα επιλογή! Ηθοποιός και σκηνοθέτης, με τη μία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη στο θέατρο «Πορεία» τα τελευταία χρόνια, αφήνει για τον εαυτό του όχι τους πρωταγωνιστικούς, αλλά τους ρόλους-μπαλαντέρ. Αυτούς τους ρόλους, που συχνά και δυστυχώς κάποιοι απαξιώνουν ως «δεύτερους». Εκείνοι όμως που πραγματικά γνωρίζουν πώς στήνεται η σκακιέρα ενός έργου, ξέρουν καλά πως αυτοί ακριβώς οι χαρακτήρες, κινούν στην πραγματικότητα τα νήματα.

Η Βαλέρια Γκολίνο ως Δανάη Στράτου, σύζυγος Βαρουφάκη

Για κάποιους από τους ξένους ηθοποιούς και τους ρόλους που πρόκειται να υποδυθούν, μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά τα εξής: θα δούμε τη Βαλέρια Γκολίνο ως Δανάη Στράτου – σύζυγο Βαρουφάκη, τη Ζοσιάν Πινσόν ως Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ούλριχ Τουκούρ ως Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...