372
Η Κατερίνα Μάρκου σε συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη | SOOC

Οριστικά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η Κατερίνα Μάρκου

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 18:14
Η Κατερίνα Μάρκου σε συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
|SOOC

Οριστικά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η Κατερίνα Μάρκου

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 18:14

Κλείνει σιγά σιγά το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η Κατερίνα Μάρκου (η οποία το 2015 είχε εκλεγεί βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι αλλά ανήκει εδώ και περίπου έναν χρόνο στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ) θα κατεβεί οριστικά υποψήφια στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι για αυτήν την εξέλιξη χρειάστηκαν δύο συναντήσεις της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η κυρία Μάρκου επιβεβαίωσε με δημόσια δήλωσή της (εδώ) την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή με τη ΝΔ, μία ολόκληρη εβδομάδα αφότου η Πειραιώς την είχε επισήμως ανακοινώσει (εδώ).

Από την άλλη αποτελεί εκκρεμότητα το αν οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με σταυρό (όπως το 2014) ή με λίστα όπως παλαιότερα.

Πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται εισηγήσεις για επαναφορά της λίστας ώστε να μπορεί να ελέγξει τις εκλόγιμες θέσεις και να μην βρεθεί, όπως τώρα, να μετρά ανεξαρτητοποιηθέντες (ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 εξέλεξε έξι ευρωβουλευτές και τώρα αριθμεί μόλις τρεις).

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως «επικεφαλής» του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, γεγονός που μαρτυρά ότι η λίστα είναι μάλλον προαποφασισμένη.

Υποψήφια με τη ΝΔ στην Ευρωβουλή θα είναι και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτής της Β’ Αθηνών.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο νίκης της παράταξης», έγραψε η Κατερίνια Μάρκου σε μήνυμά της στα social media την Πέμπτη και πρόσθεσε:

«Το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών είναι μεγάλο. Όχι μόνο γιατί η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του πρέπει να είναι καθολική και καθοριστική. Αλλά και γιατί η Ευρώπη, στην οποία ανήκουμε, έχει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη από τη δύναμη και την ενεργή συμβολή των πολιτών για να μετασχηματιστεί και η ίδια σε μία σφριγηλή κοινωνική, οικονομική και πολιτική Ένωση ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά η ευρωπαϊκή παράταξη της λογικής και του αυτονόητου, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει νέα πνοή στον τόπο και να δώσει στους νέους και τις νέες μας τις ευκαιρίες που τους αξίζουν στη ζωή. Ελπίζω και προσβλέπω στη στήριξή σας στην προσπάθειά μου αυτή και δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας.

Με εκτίμηση,

Κατερίνα Μάρκου υποψήφια Ευρωβουλευτής – Νέα Δημοκρατία»

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...