444
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάνφρεντ Βέμπερ στη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην Αθήνα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων άνοιξε ο Βέμπερ στον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 12:10
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάνφρεντ Βέμπερ στη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην Αθήνα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων άνοιξε ο Βέμπερ στον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 12:10

«Οι θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα δεν δημιουργούνται με επιδοτήσεις ή συμβάσεις από το κράτος, αλλά μέσω της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της καινοτομίας. Η προτεραιότητά μας είναι: πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας». Αυτό τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανοιχτή συζήτηση που είχε με τον Μάνφρεντ Βέμπερ για τις εξελίξεις στη χώρα και την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρωπη, στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα.

Ωστόσο, πέρα από τα όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και την πρόβλεψή του για τετραπλές εκλογές τον προσεχή Μάιο, η είδηση ήταν στα όσα είπε ο συντηρητικός γερμανός πολιτικός, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα διαδεχθεί τον Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βέμπερ άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Μελλοντικά πρέπει να δούμε αν η νέα κυβέρνηση της χώρας ασχοληθεί με την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Τότε θα μιλήσουμε ξανά για τους στόχους του προγράμματος. Τώρα προέχει το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Βέμπερ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κλειδί για την μείωση των πλεονασμάτων είναι η στάση που θα κρατήσει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους εταίρους. Η Ελλάδα έναν χρόνο μετά τις εκλογές θα είναι πολύ διαφορετική. Τότε είμαι σίγουρος ότι η ΕΕ θα είναι ανοιχτή για να συζητήσουμε και τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και τους τρόπους που μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος άλλωστε συχνά επαναλαμβάνει ότι στόχος του είναι να διαπραγματευθεί το ύψος των πλεονασμάτων.

Βέμπερ και Μητσοτάκης στην ανοιχτή συζήτηση για την ανεργία των νέων (INTIMENEWS)

Κατά τα άλλα, ο κ. Βέμπερ επιτέθηκε εκ νέου κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Οι Ελληνες έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε ειλικρινή προεκλογική καμπάνια. Είπε ψέμματα και έδωσε υποσχέσεις που δεν υλοποίησε» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις στάση της στην κρίση της Βενεζουέλας.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα. Για παράδειγμα γιατί “παγώνει” τα ευρωπαϊκά ψηφίσματα εναντίον του καθεστώτος Μαδούρο», είπε ο κ. Βέμπερ.

Ιδιαίτερα οξύς για το συγκεκριμένο θέμα ήταν και ο πρόεδρος της ΝΔ. «Τι είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Μαδούρο; Πώς είναι δυνατόν μία χώρα που έχει υποστεί τα δεινά της δικτατορίας να μην συντάσσεται με την υπόλοιπη Ευρώπη; Ντροπιάζει τη χώρα μας η στάση αυτή του πρωθυπουργού. Περιμένω επιτέλους να απαντήσει ο ίδιος, ίσως έχει τους δικούς του λόγους για αυτό», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...