343
Ο διαγραφείς Δανέλλης (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία) θα την ψηφίσει, μένει να αποδειχθεί τι θα κάνουν οι άλλοι τρεις (από αριστερά προς τα δεξιά): Λυκούδης, Μαυρωτάς και Θεοδωράκης | INTIMEnews

Ποιοι είναι οι 154+ που θα ψηφίσουν τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 10:16
Ο διαγραφείς Δανέλλης (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία) θα την ψηφίσει, μένει να αποδειχθεί τι θα κάνουν οι άλλοι τρεις (από αριστερά προς τα δεξιά): Λυκούδης, Μαυρωτάς και Θεοδωράκης
|INTIMEnews

Ποιοι είναι οι 154+ που θα ψηφίσουν τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 10:16

Μετά και την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την εισαγωγή της συμφωνίας προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων.

Οσο για το εύρος της πλειοψηφίας με την οποία αναμένεται ότι θα περάσει η συμφωνία, πηγές του Μαξίμου σχολίαζαν ότι θα ήταν πολιτικά παράδοξο με τους παρόντες κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, να μην περάσει με τουλάχιστον 151 βουλευτές, με κάποιους να κάνουν λόγο ακόμα και για 154 ή και 155.

Δίπλα στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους Σπύρο Δανέλλη, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Κατερίνα Παπακώστα και Ελενα Κουντουρά, στο Μαξίμου προσβλέπουν κυρίως στις ψήφους των τριών βουλευτών του Ποταμιού (Θεοδωράκη, Μαυρωτά, Λυκούδη) καθως και σε αυτή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη ΔΗΣΥ που έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας.

Πίσω τους έρχονται οι Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις, ο οποίος σημειωτέον έχει μιλήσει για συμφωνία που ναι μεν ακρωτηριάζει τη Μακεδονία, αλλά ταυτόχρονα είναι ό,τι καλύτερο έχει έρθει σε σχέση με τα προηγούμενα κείμενα συμφωνίας (βλ. Ενδιάμεση).

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι ο κ. Ζουράρις θα μπορούσε να γίνει ο νούμερο 151 (αν δεν βγαίνουν τα νούμερα σε περίπτωση αποχής του Ποταμιού, ή ακόμα και ο 155ος αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες του Μαξίμου) γι αυτό άλλωστε και ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα» της Θεσσαλονίκης, τού ζήτησε να… προσέχει…

Αναφορικά με τη στάση των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΣΥ, η ίδια η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, διευκρίνισε το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για την κύρωση της.

Σε σύντομη συνομιλία της με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε «τρελά όσα λέγονται και ακούγονται» για τους βουλευτές της που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών (πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 3-4).

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, πάντως, το όνομα του οποίου ακούστηκε ως ένα από τα πιθανά «ναι», το διέψευσε κατηγορηματικά.

Σε ερώτηση που έγινε στην κυρία Γεννηματά αν θα υπάρξει πρόβλημα από τυχόν διαφοροποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, αρκέστηκε να πει:  «Καθίστε να δούμε».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...