212
Ο Κώστας Ζουράρις καταβεβλημένος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ υπό το βλέμμα του Πάνου Καμμένου | INTIMEnews

Φρουρός της κυβέρνησης ο Ζουράρις: «Σακατεμένη η Μακεδονία», αλλά οι Πρέσπες είναι ό,τι καλύτερο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 17:19
Ο Κώστας Ζουράρις καταβεβλημένος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ υπό το βλέμμα του Πάνου Καμμένου
|INTIMEnews

Φρουρός της κυβέρνησης ο Ζουράρις: «Σακατεμένη η Μακεδονία», αλλά οι Πρέσπες είναι ό,τι καλύτερο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 17:19

Την τρικυμία στο μυαλό του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου μαρτυρά κείμενο που δημοσιοποίησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και Η΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπό τον τίτλο “Μακεδονία σακατεμένη”.

Ανάμεσα σε άλλα, ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για καταστροφή της αρτιμέλειας της «ιερής Γαίας Μακεδονίας» και για μετατροπή του «Ακέραιου της σωματοψυχής των Μακεδόνων» σε «σερνάμενο σακατιλίκι».

«Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυής ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο ‘αυτοπροσδιορισμός’ ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία», γράφει στο γνωστό του λόγιο στυλ ο κ. Ζουράρις, αν και όπως παραδέχεται, «η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ».

Το καλύτερο το αφήνει για το τέλος της τετρασέλιδης ανάπτυξης του σκεπτικού του για τις Πρέσπες, με μία σημείωση στο υστερόγραφο του κειμένου αναφορικά με τη στάση του έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα:

«Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».

Εξου και η ήττα Καμμένου στην κοινοβουλευτική του ομάδα, με τη διπλή ανάποδη κωλοτούμπα για την πολυθρύλητη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...