238
Στο σκοτάδι ακόμη οι έρευνες των αστυνομικών για την αρπαγή του Μαυρίκου | ΙΝΤΙΜΕnews

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απαγωγή Μαυρίκου – πίσω από την αρπαγή «επαγγελματίες»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 08:51
Στο σκοτάδι ακόμη οι έρευνες των αστυνομικών για την αρπαγή του Μαυρίκου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απαγωγή Μαυρίκου – πίσω από την αρπαγή «επαγγελματίες»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 08:51

Καθώς κλείνει μία εβδομάδα μετά την αρπαγή του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου από αγνώστους έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στον Πειραιά, τα ερωτήματα για την υπόθεση πληθαίνουν, λόγω και της σιγής από την πλευρά των απαγωγέων.

Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που συμμετέχουν στις έρευνες, κάνουν λόγο για μία πάρα πολύ περίεργη υπόθεση, καθώς η μέχρι στιγμής συμπεριφορά των δραστών είναι αινιγματική.

Οι προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζονται στην άντληση στοιχείων από το υλικό των καμερών ασφαλείας, με τη διαφορά ότι πλέον εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή οι καταγραφές των προηγούμενων ημερών για το ενδεχόμενο εντοπισμού τυχόν προπαρασκευαστικών κινήσεων των δραστών.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση, και στην περίπτωση Μαυρίκου φαίνεται ότι εφαρμόστηκε η γνωστή μέθοδος της ενοικίασης «επαγγελματιών» – ικανών να φέρουν εις πέρας την «αποστολή».

Ο τρόπος που κινήθηκαν -κατά δήλωση των αυτοπτών μαρτύρων- η ψυχραιμία τους και τη ταχύτητα με την οποία άρπαξαν τον επιχειρηματία και τον επιβίβασαν στο μαύρο όχημα, δείχνει ότι επρόκειτο για επαγγελματίες που είχαν προσληφθεί για λογαριασμό των ηθικών αυτουργών της απαγωγής.

Το γεγονός μάλιστα ότι κάποιοι εξ αυτών φαίνονται να έχουν ακάλυπτο το πρόσωπό τους τη στιγμή της απαγωγής, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να φορούσαν μάσκες σιλικόνης.

Τέλος, οι έρευνες για τις οικονομικές συναλλαγές του 51χρονου επιχειρηματία «ξεψαχνίζονται» σε βάθος τριετίας, με την υποψία ότι η απαγωγή του μπορεί να συνδέεται με κάποιο παλαιότερο ανοικτό λογαριασμό ή διαφορά του θύματος με ανταγωνιστές ή άλλους εμπλεκόμενους στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...