256
O Βλάντιμιρ Πούτιν εμφανίστηκε οργισμένος από τις ενέργειες του Φαναρίου | REUTERS

ΝΔ εναντίον Πούτιν για τις κατηγορίες σε βάρος του Βαρθολομαίου

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 11:50
O Βλάντιμιρ Πούτιν εμφανίστηκε οργισμένος από τις ενέργειες του Φαναρίου
|REUTERS

ΝΔ εναντίον Πούτιν για τις κατηγορίες σε βάρος του Βαρθολομαίου

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 11:50

Με επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου, η Νέα Δημοκρατία πήρε θέση μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε το Φανάρι και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν ιδιαίτερα οξύς στους χαρακτηρισμούς του για τον Πατριάρχη. Εκφράζοντας την οργή του για την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Φανάρι, μίλησε για «Τουρκικο Πατριαρχείο» και κατηγόρησε τον Βαρθολομαίο ότι μοναδικό του κίνητρο για την επίμαχη αυτή απόφαση ήταν τα χρήματα!

«Ο ρόλος και το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αναγνωρίζεται και εκτιμάται διαχρονικά και παγκοσμίως. Απόπειρες αμφισβήτησης του κύρους του δεν έχουν καμία τύχη και στρέφονται τελικά εναντίον εκείνων που τις επιχειρούν», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ο πρόεδρος Πούτιν ρωτήθηκε συγκεκριμένα πώς βλέπει την κατάσταση που επικρατεί στην Ορθοδοξία και πώς κρίνει τις «διασπαστικές ενέργειες» (όπως ήταν η διατύπωση του δημοσιογράφου)  του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Κιέβου.

«Δείτε λοιπόν, ποια εξάρτηση αρχίζει από την Τουρκία, το Τουρκικό Πατριαρχείο: εκεί γίνονται οι διορισμοί, εκεί βρίσκονται τα χρήματα που είναι το κύριο. Το κύριο κίνητρο του Βαρθολομαίου ήταν να θέσει υπό τη δικαιοδοσία του την επκράτεια της Ουκρανίας και επιπλέον να αποκομίσει οφέλη από αυτό.

»Αυτό ήταν το κύριο κίνητρο, εκτός φυσικά από τις υποδείξεις της Ουάσιγκτον.

»Το γεγονός ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε για το θέμα αυτό στο Κίεβο και συζήτησε το θέμα αυτό, είναι κάτι το αδιανόητο, το εντελώς ανεπίτρεπτο. Κι όμως αυτό συμβαίνει», τόνισε σε μία πρωτοφανή σε ένταση και επιθετικότητα δήλωση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...