427
Η γλώσσα του σώματος από τον Πρωθυπουργό στο βήμα της Βουλής παραστατικότατη | INTIMEnews

Τσίπρας στη Βουλή: Δύσκολες ώρες για τον Αυτιά τώρα που δεν μειώθηκαν οι συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2018, 14:30
Η γλώσσα του σώματος από τον Πρωθυπουργό στο βήμα της Βουλής παραστατικότατη
|INTIMEnews

Τσίπρας στη Βουλή: Δύσκολες ώρες για τον Αυτιά τώρα που δεν μειώθηκαν οι συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2018, 14:30

Βρήκε την ευκαιρία και… ξεσπάθωσε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ανάμεσα σε άλλα θριαμβολογικά, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ουσιαστική και πραγματική (!) έξοδο από τα μνημόνια, για το «κατόρθωμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» -όπως χαρακτηριστικά είπε- κάνοντας ειδική αναφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών (αυτές τις ίδιες που εκτίναξε σε επίπεδα ρεκόρ η κυβέρνησή του με τον νόμο Κατρούγκαλου), ενώ για μία ακόμη φορά υπερηφανεύθηκε για τη μη μείωση των συντάξεων (μείωση που η δική του κυβέρνηση είχε ψηφίσει).

«Και διασώζουμε τις συντάξεις, και μειώνουμε την ανεργία, και αναδρομικά δώσαμε και τις αδικίες αποκαθιστούμε και τις ασφαλιστικές εισφορές μειώνουμε και κοινωνικό μέρισμα θα ξαναδώσουμε και όλα τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ θα τα υλοποιήσουμε», τόνισε αυτάρεσκα ο Πρωθυπουργός και τονίζοντας πως αποδείχθηκαν «φρούδες οι ελπίδες της αντιπολίτευσης που καταστροφολογούσε», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ:

«Και τώρα τι θα κάνετε χωρίς βαρβάρους, πού πήγε το 4ο μνημόνιο

«Τι θα απογίνετε τώρα; Πού πήγε το περιβόητο 4ο μνημόνιο που με στόμφο εξαγγείλατε ότι έρχεται και ψάχνω και εγώ να το βρω. Όπως ψάχνω να βρω τους τίτλους των ΜΜΕ που κατατρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους -και όχι μόνο- ότι έρχεται θύελλα και περικοπές. Και να οι πίνακες με τις περικοπές και να οι εκπομπές. Γιατί ο φίλος μου ο Αυτιάς θα πρέπει να πέρασε δύσκολες ημέρες να υπολογίζει τις περικοπές. Τώρα τσιμουδιά. Κανείς δεν κάνει υπολογισμούς για το τι σώζεται από τις αποδοχές των ανθρώπων», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Τον έψαχνε στη Βουλή, ήταν στην Κυψέλη

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το κοινοβούλιο λέγοντας: «Είχα μια αμυδρά ελπίδα ότι θα είναι παρών ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι επιλέγει πιο ασφαλείς επιλογές. Θα έχω την δυνατότητα να συνομιλήσω μαζί του για το πανεπιστημιακό άσυλο. Εκεί θεωρεί ότι είναι πιο ασφαλής να καταστροφολογεί γιατί στην οικονομία είναι σαφές ότι δεν μπορεί».

Η αλήθεια όμως ήταν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προτίμησε από την ασφάλεια του αποστειρωμένου περιβάλλοντος της Βουλής, να βρεθεί ξανά κοντά στους πολίτες και ακούσει από πρώτο χέρι -αντί τις θριαμβολογίες του Αλέξη Τσίπρα- τις δικές τους ανησυχίες και τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Χωρίς να πει τίποτα προηγουμένως σε στελέχη του κόμματός του και συνεργάτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε στην Κυψέλη και τη Φωκίωνος Νέγρη για να μιλήσει με  τον απλό κόσμο.

Ο αρχηγός της ΝΔ είχε την ευκαιρία να τα πει με τους πολίτες και στη δημοτική αγορά της Κυψέλης, σε περιβάλλον όπου ομολογουμένως δύσκολα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με την ίδια άνεση ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...