430
|

Δύο μέτρα και δύο σταθμά: 10 χρόνια φυλακή σε καθαρίστρια για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2018, 12:43

Δύο μέτρα και δύο σταθμά: 10 χρόνια φυλακή σε καθαρίστρια για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2018, 12:43

Το έγκλημά της ήταν ότι το 1996 παραποίησε απολυτήριο Δημοτικού έτσι ώστε να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την έκτη τάξη ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την πέμπτη. Με τον τρόπο κατάφερε να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε δημοτικό παιδικό σταθμό του Βόλου.

Ο λόγος για την 53χρονη σήμερα καθαρίστρια που μετά την καταδίκη της σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή 10ετούς κάθειρξης, πέρασε την πόρτα των φυλακών Θήβας, αφήνοντας πίσω της παιδιά και σύζυγο με 67% αναπηρία (σύμφωνα με δημοσιεύματα το τοπικού Τύπου).

Σε βάρος της ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό δικαίωμα μέχρι το Εφετείο. Σε δεύτερο βαθμό το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας την απήλλαξε μεν από την κατηγορία της πλαστογραφίας αλλά έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και υπέστη «μεγάλη ζημία» (λόγω των μισθών που της έδινε επί 18 χρόνια), με αποτέλεσμα να την καταδικάσει σε δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς να επιδέχεται αναστολή η ποινή της. Ετσι οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή της.

Δηλώσεις συμπαράστασης

Με ανακοίνωσή του το συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας τονίζει πως η καθαρίστρια έχει παιδιά και σύζυγο με αναπηρία 67% και «η κάθε μέρα φυλάκισης σημαίνει φυσική και οικονομική εξόντωση της ίδιας και της οικογένειάς της».

Στο πλευρό της και το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Νομού Μαγνησίας που χαρακτήρισε άδικη την απόφαση του δικαστηρίου, σημειώνοντας πως η 53χρονη δεν έκλεψε το Δημόσιο, ώστε να δικαιλογείται μία τόσο εξοντωτική ποινή, αλλά, αντίθετα προσέφερε εργασία και πληρωνόταν για αυτήν.

«Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της επιβληθεί της στις Φυλακές Θήβας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Στον Αρειο Πάγο η τελική πράξη του δράματος

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, ήδη από τη δικηγόρο της (δείτε τις δηλώσεις της για το θέμα στο βίντεο κάτω) κατατέθηκε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί και αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...