486
O Πάνος Καμμένος τσακώνεται αμφισβητώντας τους κατοίκους στο Μάτι. Μια γυναίκα, σε πρώτο πλάνο, κλαίει... | YouTube

Αντιμέτωπος με τους κατοίκους στο Μάτι ο Καμμένος – οργή για Ψινάκη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 09:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/07/2018, 13:01
O Πάνος Καμμένος τσακώνεται αμφισβητώντας τους κατοίκους στο Μάτι. Μια γυναίκα, σε πρώτο πλάνο, κλαίει...
|YouTube

Αντιμέτωπος με τους κατοίκους στο Μάτι ο Καμμένος – οργή για Ψινάκη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 09:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/07/2018, 13:01

Οφείλει κανείς να τον παραδεχθεί τον υπουργό Αμυνας. Είναι ο πρώτος  από την κυβέρνηση που επισκέφτηκε τις περιοχές που επλήγησαν από την φονική πυρκαγιά και βρέθηκε αντιμέτωπος με κατοίκους που γλίτωσαν αλλά έχασαν τα πάντα, κυρίως τους δικούς τους ανθρώπους: 83 νεκροί και ο απολογισμός δεν έχει ολοκληρωθεί…

Ο Πάνος Καμμένος είχε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης σύσκεψη με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς και έπειτα πήγε στο Μάτι, όπου τον συνόδευε και ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης. Εκεί φρόντισε να διαφημίσει τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και το υπουργείο του και να αμφισβητήσει τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την απουσία του κράτους κατά τις κρίσιμες εκείνες ώρες της Δευτέρας.

«Εμείς όπως είπαμε και εχθές, έχουμε προχωρήσει όσα συμφωνήσαμε. Θα συνεχίσουμε όσες ημέρες χρειαστεί τη διανομή γευμάτων. Χθες σε σύσκεψη με τον υπουργό Περιβάλλοντος για την υλοτόμηση, ιδίως των δέντρων που βρίσκονται μέσα στα σπίτια. Θα αποκαταστήσουμε ό,τι μπορούμε, τις ανθρώπινες ζωές δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε», είπε σε μία κάτοικο της περιοχής.

«Κάηκε ο κόσμος τσάμπα! Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» φώναξε στον υπουργό Αμυνας μια κάτοικος, η οποία τον ρώτησε γιατί είχε κλείσει η λεωφ. Μαραθώνος και δεν μπόρεσε ο κόσμος να φύγει και να γλιτώσει. Ο κ. Καμμένος την άκουγε βουβός. Δεν ήξερε τι να πει.

Εκεί που ήξερε τι να πει ήταν όταν ένας κάτοικος του κατήγγειλε ότι δεν είδε τον στρατό και ότι άργησε η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων στις παραλίες. «Τα “βατράχια” δεν τα είδατε; Τα ελικόπτερα που φώτιζαν; Μόνον εσείς και ο Πορτοσάλτε τα λέτε αυτά», του είπε ο κ. Καμμένος, συνεχίζοντας το σουρεαλιστικό αφήγημα της κυβέρνησης ότι για όλα φταίει ο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι ο στρατός ενήργησε σωστά, αμφισβητώντας τους κατοίκους. «Οι Ενοπλες Δυνάμεις όταν ειδοποιήθηκαν έπραξαν το καθήκον τους. Στη θάλασσα μόνο πέντε πνίγηκαν» είπε χωρίς καμία αιδώ ο κ. Καμμένος. Οι πολίτες επέμειναν ότι μόνο όσοι κολύμπησαν σώθηκαν και ότι η βοήθεια ήταν τραγική ανεπαρκής…

Αλλά ο υπουργός Αμυνας συνέχισε τον τσαμπουκά. Εχοντας απέναντί του χαροκαμένους ανθρώπους τους εγκάλεσε για τα αυθαίρετα και τους φράκτες και τους μικρούς δρόμους στο Μάτι!

«Πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην παραλία, τώρα που θα κάνουμε την αποκατάσταση πρέπει να ανοίξουν δρόμοι προς την παραλία παντού» τόνισε σε άλλη στιγμή ο κ. Καμμένος, ο οποίος είπε ότι ανησυχεί τώρα για τις πλημμύρες. Και ρώτησε έναν εξοργισμένο κάτοικο: «Εσύ, θα δώσεις ένα μέτρο από το οικόπεδό σου για να ανοίξει ο δρόμος;».

Ο κ. Καμμένος άκουσε και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την απουσία του Ηλία Ψινάκη, δημάρχου Μαραθώνα στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το Μάτι. «Οταν πήρα εγώ προσωπικά τον κ. Ψινάκη να έρθει ο Δήμος να μαζέψει τα ξύλα μου είπε “δεν έχουμε λεφτά”… Και είναι άξιος του λαού μας, τον ψήφισαν με 60% και πού είναι» φώναξε ένας και απευθυνόμενος στον κ. Μπουρνούς του είπε: «Εσείς που δεν είχατε λόγο να είστε εδώ, από την αρχή βοηθούσατε».

Ο κ. Μπουρνούς σχολίασε ότι «δεν υπάρχουν διοικητικά όρια στον ανθρώπινο πόνο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...