146
Λίγο ελαιόλαδο στη ζύμη κάνει το φύλλο πιο τραγανό | Νίκος Μορόπουλος

Φλογέρες ποιμενικής ευωχίας

Νίκος Μορόπουλος 4 Φεβρουαρίου 2018, 10:14
Λίγο ελαιόλαδο στη ζύμη κάνει το φύλλο πιο τραγανό
|Νίκος Μορόπουλος

Φλογέρες ποιμενικής ευωχίας

Νίκος Μορόπουλος 4 Φεβρουαρίου 2018, 10:14

Η ελληνική κουζίνα είναι ποιμενική. Η εισβολή των γεύσεων από άλλες χώρες και η μόδα δεν έχουν αλλάξει αυτό το βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας. Σήμερα λοιπόν ο ποιμένας θα απολαύσει φλογέρες αλλιώτικες από τις άλλες.

Η συνταγή είναι εύκολη και το πιάτο έχει χαμηλό κόστος, ενώ φτουράει. Ό,τι περισσέψει από γέμιση και ζύμη μπαίνει στον καταψύκτη και χρησιμοποιείται εν καιρώ.

Με τραγανή ζύμη από αλεύρι ολικής αλέσεως και γέμιση αρνίσια συκωταριά ζεματισμένη, ψιλοκομμένη, γλυκό τραχανά, πικάντικη φέτα, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, κύμινο, τσιγαρισμένο ξερό κρεμμύδι, σταφίδα και κουκουνάρι.

Σημειώνω ότι πριν ζεματίσω την συκωταριά την έχω βάλει για 10 λεπτά σε ένα λουτρό με μηλόξυδο για να πάρει τα «μπόσικα».

Οι αναλογίες της γέμισης είναι θέμα προσωπικό. Εγώ προτιμώ ένα σχετικά ήπιο μίγμα, ώστε να επικρατεί μια αρμονία και ισορροπία γεύσεων και να μην κυριαρχεί κάποιο στοιχείο με τρόπο που να εκμηδενίζει τα άλλα.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ