455
Υψηλοί τόνοι του προέδρου της ΝΔ προς τους συντοπίτες του Κρητικούς, για τον τρόπο οδήγησης που έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες τροχαία, πολλά από αυτά και θανατηφόρα φωτογραφία αρχείου) | INTIMEnews/ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Μητσοτάκης: «Φτάνει πια με τα τροχαία στην Κρήτη»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 08:27
Υψηλοί τόνοι του προέδρου της ΝΔ προς τους συντοπίτες του Κρητικούς, για τον τρόπο οδήγησης που έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες τροχαία, πολλά από αυτά και θανατηφόρα φωτογραφία αρχείου)
|INTIMEnews/ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Μητσοτάκης: «Φτάνει πια με τα τροχαία στην Κρήτη»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 08:27

Στους συντοπίτες του Κρητικούς απευθύνεται σε υψηλούς τόνους και σε προσωπικό ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή σειρά δυστυχημάτων με θύματα νέα παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί 34 άτομα.

Παραδέχεται ότι πολλοί Κρητικοί οδηγούν άθλια και άλλοι έχοντας πιει όπως και ότι το οδικό δίκτυο, και ειδικά ο Βόρειος Οδικός Αξονας, είναι σε κακή κατάσταση. Προσθέτει ότι ο γιος του μόλις πήρε το δίπλωμά του και ότι «τρέμει σε κάθε βραδινή του έξοδο».

Απευθύνεται στους άλλους Κρητικούς λέγοντας «συντοπίτες μου ξυπνήστε!» και υπενθυμίζει τις προτάσεις της ΝΔ για την οδική ασφάλεια. Καταλήγει λέγοντας ότι «όλα αυτά δεν αρκούν αν δεν αλλάξουμε μυαλά, αν δεν αφυπνιστεί και η ίδια η τοπική κοινωνία, δεν αναγνωρίσει το πρόβλημα και δεν αναλάβει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να χάσουν τζάμπα τη ζωή τους για να το καταλάβουμε;».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Φτάνει πια

Δυο σοβαρά τροχαία έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη αφήνοντας πίσω έναν νεκρό 18χρονο και δύο βαριά τραυματισμένους συμπολίτες μας. Από την αρχή του χρόνου η αλυσίδα των μάταιων θανάτων στην άσφαλτο της Κρήτης μετράει, δυστυχώς, 34 θύματα.

Είμαι πολύ θυμωμένος και θα το γράψω όπως το αισθάνομαι και δεν με νοιάζει αν με παρεξηγήσουν οι συντοπίτες μου. Στην Κρήτη πολλοί οδηγούν άθλια. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Αν είναι μαγκιά αφού έχεις κατεβάσει καμιά δεκαριά κούπες να βγεις στον δρόμο και να οδηγείς σαν τρελός.

Δεν ξέρω πόσους ελέγχους αλκοτέστ κάνει η αστυνομία. Πολλή παρουσία στους δρόμους μας σίγουρα δεν έχει. Βέβαια οι δρόμοι και ειδικά ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι χάλια. Αλλά όλα αυτά δεν μπορεί να είναι δικαιολογίες για μια οδική συμπεριφορά που συχνά θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. Η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως όποιον κάθεται στο τιμόνι. Και η κρητική λεβεντιά και υπερηφάνεια δεν εκδηλώνεται με τον καλύτερο τρόπο όταν τρέχουμε σαν τρελοί και παραβιάζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με μεγαλύτερη συχνότητα από ότι μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο…

Ο γιος μου μόλις πήρε το δίπλωμά του. Έκατσα συνοδηγός λίγες φορές καθώς οδηγούσε στα Χανιά. Η καρδιά μου τρέμει σε κάθε βραδινή του έξοδο. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα αισθάνονται χιλιάδες γονείς που περιμένουν με αγωνία τα παιδιά τους να γυρίσουν κάθε βράδυ.

Συντοπίτες μου ξυπνήστε! Προσωπικά δεσμεύομαι ότι το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη θα είναι πρώτη προτεραιότητα. Για την οδική ασφάλεια έχουμε ήδη, μετά από εκτενή διαβούλευση, καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων (https://goo.gl/PsJnNS). Και ναι, ο Βόρειος Οδικός Άξονας, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα γίνει. Είναι προσωπική μου δέσμευση.

Αλλά όλα αυτά δεν αρκούν αν δεν αλλάξουμε μυαλά. Αν δεν αφυπνιστεί και η ίδια η τοπική κοινωνία, δεν αναγνωρίσει το πρόβλημα, και δεν αναλάβει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να χάσουν τζάμπα τη ζωή τους για να το καταλάβουμε;»

Φτάνει πιαΔυο σοβαρά τροχαία έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη αφήνοντας πίσω έναν νεκρό 18χρονο και δυο βαριά…

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Zondag 20 augustus 2017

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...