362
Καθησυχαστικός και πρόδηλα αισιόδοξος για την «ομαλή» έγκριση της πρότασης που θα φέρει το ΥΠΕΞ στη Βουλή για το ονοματολογικό, εμφανίστηκε ο κ. Κοτζιάς | INTIMEnews

Κοτζιάς: Στο Σκοπιανό θα έχουμε πλειοψηφία – Κανένα θέμα δεδηλωμένης

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2018, 17:07
Καθησυχαστικός και πρόδηλα αισιόδοξος για την «ομαλή» έγκριση της πρότασης που θα φέρει το ΥΠΕΞ στη Βουλή για το ονοματολογικό, εμφανίστηκε ο κ. Κοτζιάς
|INTIMEnews

Κοτζιάς: Στο Σκοπιανό θα έχουμε πλειοψηφία – Κανένα θέμα δεδηλωμένης

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2018, 17:07

Βέβαιος ότι η πρόταση που θα έρθει στη Βουλή για την επίλυση της διαφοράς με την ΠΓΔΜ, θα εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Το θέμα θα έρθει στη Βουλή, η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται πατριωτικά και εθνικά υπεύθυνα», εκτίμησε σε δηλώσεις του στον Real FM και με αφορμή τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την στάση των κυβερνητικών εταίρων στο θέμα, σχολίασε:

«Στη Βουλή οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με την πλειοψηφία των κομμάτων. Δεν έχουμε μία κομματοκρατούμενη δημοκρατία, όπου είναι επτά τα κόμματα και πρέπει τα τέσσερα τουλάχιστον να συμφωνούν. Στη Δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών. Και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει».

«Και να σας πω και κάτι άλλο; Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αυτή η πλειοψηφία. Δεν θα ερχόταν η απόφαση και τι θα κάναμε; Ε, 25 χρόνια έμεινε άλυτο το πρόβλημα, θα προσθέταμε άλλα δύο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Ο υπουργός των Εξωτερικών επέμεινε πως  δεν υπάρχει θέμα παραίτησης της κυβέρνησης αφού, όπως επανέλαβε (με αξιοπρόσεκτη βεβαιότητα), θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή για την έγκριση της πρότασης για το όνομα της γειτονικής χώρας.

«Δεν μπαίνει θέμα να παραιτηθεί ή όχι, το θεωρώ γελοίο το αίτημα, διότι η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να έχει διδαχθεί από την ιστορία της, όπου διασπάστηκε πολλαπλώς σε αυτό το ζήτημα. Είναι το κόμμα που το δημιούργησε (το ζήτημα) και δεν μπορεί να κινεί το δάκτυλο σε εμάς που θα το λύσουμε», απάντησε στην κριτική της Πειραιώς για τους κυβερνητικούς τακτικισμούς σε ένα τόσο σημαντικό θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Ομοίως, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης:«Ακούω το εξής τρομερό επιχείρημα. Να παραιτηθεί, λέει, η κυβέρνηση επειδή διαφωνεί ένα μέρος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και έχει μια άλλη γνώμη. Πρώτον», υπογράμμισε, «η κυβέρνηση έχει τον τρόπο της για να συζητάει και να λύνει τα θέματα. Και ασφαλώς θα υπάρξει και υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες, όπου θα συζητήσουμε και θα παρουσιάσω τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης».

Οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά έρχονται λίγες ώρες μετά την οξύμωρη απάντηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη, ότι ναι μεν το κόμμα του θα πειθαρχήσει στις επιταγές της πλειοψηφίας, αλλά πρόκειται για «εθνική μειοδοσία»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...