397
Από αριστερά: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ριάνα, Μάιντι Κάλινγκ, Οκουαφίνα, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Αν Χάθαγουεϊ και Σάρα Πόλσον | Warner Bros

Και οι Οκτώ θα είναι υπέροχες

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 10:48
Από αριστερά: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ριάνα, Μάιντι Κάλινγκ, Οκουαφίνα, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Αν Χάθαγουεϊ και Σάρα Πόλσον
|Warner Bros

Και οι Οκτώ θα είναι υπέροχες

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 10:48

Μία ληστεία-γυναικεία υπόθεση. Και μάλιστα με τη Σάντρα Μπούλοκ σε ρόλο εγκεφάλου της θηλυκής σπείρας. Το πολυαναμενόμενο «Ocean’s 8» βάζει τη Μπούλοκ επικεφαλής της συμμορίας που απαρτίζουν η Κέιτ Μπλάνσετ, η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, η Ριάνα, η Αν Χαθαγουέι, η Μάιντι Κάλινγκ, η Σάρα Πόλσον και η ράπερ Οκουαφίνα. Αυτή είναι λοιπόν η γυναικεία εκδοχή της «Συμμορίας των 11».

Η ταινία που σκηνοθετεί ο Γκάρι Ρος δεν λανσάρεται απλά ως μια ταινία δράσης, αλλά ως μία φινετσάτη ένδειξη γυναικείας αλληλεγγύης σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο που έχει προκαλέσει τόσα σκάνδαλα στη σοκαριστική #MeToo εποχή.

Η Μπούλοκ υποδύεται την αδερφή του Τζορτζ Κλούνεϊ, σταρ που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην ανδρική εκδοχή της ταινίας. Η ηρωίδα που υποδύεται βρισκόταν στη φυλακή «πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και δώδεκα μέρες» – τόσον καιρό της πήρε για να σχεδιάσει τη ληστεία του αιώνα στο Met Gala και πρόκειται να υλοποιήσει τώρα που αποφυλακίστηκε με τη βοήθεια των φιλενάδων της.

Οπως σχολιάζει και σε δημοσίευμά του το Variety, «η πολυαναμενόμενη ταινία βάζει γυναίκες σε ανδρικά παπούτσια, αλλά μόνο μεταφορικά». Η φινέτσα και το στιλ δεν λείπουν. Κάτι σαν «Sex and the City», μόνο που εδώ οι ηρωίδες είναι τέσσερις περισσότερες και θυμωμένες όχι επειδή κάποιος δεν τους τηλεφώνησε μετά το πρώτο ραντεβού, αλλά για πιο ζωτικής σημασίας ζητήματα.

Η Αν Χάθαγουεϊ, για παράδειγμα, τόνισε ότι η αλληλεγγύη που προκύπτει μέσα από τη σχέση αυτών των γυναικών θέτει νέα δεδομένα σε μια εποχή που έχει στιγματιστεί από τόσα σεξουαλικά σκάνδαλα στον χώρο της σόουμπιζ και όχι μόνο. Στην ταινία υποδύεται μία παράξενη σχεδιάστρια μόδας – άλλωστε η προϋπηρεσία της στο «Ο διάβολος φοράει Πράντα» δεν είναι καθόλου αμελητέα.

MV5BMjQzNjUxMzY5M15BMl5BanBnXkFtZTgwNDkwNTc1NTM@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_MV5BOTU3OWIyOWEtOWU3Yy00NzQyLWJlM2QtZmQyM2JhN2VjMDkwXkEyXkFqcGdeQXVyNTc5OTMwOTQ@._V1_SY1000_CR0,0,1500,1000_AL_

Η εκρηκτική τραγουδίστρια Ριάνα υποδύεται μία πολυμήχανη χάκερ, χάρη στην οποία σχεδιάζεται η περίφημη ληστεία. Στην ταινία παρελαύνουν επίσης πολλοί γκεστ σταρς, μεταξύ των οποίων οι Ντακότα Φάνινγκ, Ματ Ντέιμον, Κιμ Καρντάσιαν, Κένταλ και Κάιλι Τζένερ, Κέιτι Χολμς, Αντριάνα Λίμα, Σερένα Γουίλιαμς, αλλά και η εμβληματική Αννα Γουίντουρ, που επί τριάντα χρόνια έχει κάνει τη Vogue να είναι το ευαγγέλιο του στιλ.

Οπως άλλωστε έχουν δηλώσει και οι συντελεστές της ταινίας, στόχος τους είναι να επαναφέρουν αέρα παλιού καλού Χόλιγουντ μέσα από τις στιλάτες εμφανίσεις των γυναικών που εμφανίζονται στο φιλμ. Και όπως λέει και το σλόγκαν του «Ocean’s 8» για τα 8 κορίτσια, «έχουν αυτό που πρέπει, για να σου πάρουν όσα έχεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...