• Η Μπέτυ Μπαζιάνα με μoβ μαντήλα συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα στο Ιραν

    • Η Μπέτυ Μπαζιάνα μεταμφιέστηκε από χειραφετημένη γυναίκα της δύσης σε ιρανή, για τις ανάγκες του πρωτοκόλλου
      Η Μπέτυ Μπαζιάνα μεταμφιέστηκε από χειραφετημένη γυναίκα της δύσης σε ιρανή, για τις ανάγκες του πρωτοκόλλου

    Εναρμονισμένη πλήρως με τον ενδυματολογικό κώδικα της χώρας, που απαιτεί για τις γυναίκες μαντήλα και μακριά κλειστά φορέματα εμφανίστηκε η σύζυγος του έλληνα Πρωθυπουργού κατά την ξενάγησή τους στο Ισφαχάν, την πρώτη μέρα της επίσκεψής του κλιμακίου της κυβέρνησης στο Ιραν.

    Εναρμονισμένος με τον ενδυματολογικό κώδικα ήταν φυσικά και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτό –σε αντίθεση με τη σύζυγό του- δεν απαιτούσε καμία αλλαγή στην εμφάνισή του αφού το look σακάκι χωρίς γραβάτα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι κοινός τόπος στις επίσημες εμφανίσεις στο Ιράν – όπως και στην ελληνική κυβέρνηση.

    Η κυρία Μπαζιάνα πάντως εμφανίστηκε και (σ.σ.: έκπληξη!) φωτογραφήθηκε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στην λεγόμενη πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιραν, όπου ξεναγήθηκε σε πολιτιστικά μνημεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν την μακραίωνη ιστορία του Ιράν, αλλά και στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης.

    Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα που τον συνόδεψε και στο ταξίδι του στο Λονδίνο στη Διάσκεψη για το Προσφυγικό (σ.σ.: αν και μέχρι τώρα συνήθιζε να απέχει από τα επίσημα ταξίδια του Πρωθυπουργού), δεν έδειξε καμία πρόθεση να αποφύγει τις κάμερες, όπως τις προηγούμενες φορές.

    Μάλιστα φάνηκε να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς διάβασε όλες τις επιγραφές και ενημερώθηκε για το ιστορικό βάρος που φέρουν τα μνημεία στα οποία ξεναγήθηκε μαζί με το ελληνικό κλιμάκιο.

  • Ενισχύεται το «μπλόκο» της Ηρώδου Αττικού

    hrodouΜαζί με τα αγροτικά μπλόκα που εντείνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ακολουθεί παράλληλη πορεια και εκείνο στην Ηρώδου Αττικού. Διότι λίγες εβδομάδες πριν, ο δρόμος έκλεινε απλώς με μια χαλαρή κορδέλα. Οσο όμως η ένταση μεγαλώνει, μεγαλώνει αντίστοιχα και η οχύρωση του δρόμου όπου βρίσκεται το μέγαρο Μαξίμου. Ο κάθετα τοποθετημένος γερανός της τροχαίας μοιάζει να αποθαρρύνει κάθε επίδοξο καταπατητή του οδικού ασύλου (σ.σ.: για παράδειγμα τα τρακτέρ…) ενώ η φρεσκοτεντωμένη κορδέλα δείχνει σαφώς μεγαλύτερη αποφασιστικότητα εκ μέρους των «πορτιέρηδων» του πρωθυπουργικού δρόμου, να μην αφήσουν κανένα να διαταράξει τη νεκρική γαλήνη που επικρατεί. Για άλλη μια φορά, η σκληρή πραγματικότητα νίκησε κατά κράτος τον ρομαντισμό που επιδεικνύει κατά κανόνα κάθε κυβέρνηση όταν ξεκινάει την θητεία της με φιλόδοξες ανακοινώσεις του τύπου «εμείς δεν έχουμε ανάγκη από κάγκελα…»

  • Η Αυγή αποκάλεσε τον Πάνο Καμμένο «διαπλοκή»;

    • Επάνω: Ο Πάνος Καμμένος είναι σαφής ως προς τις εκλογές στη Real News. Κάτω: Η Αυγή είναι εξίσου σαφής για όσους παίζουν το χατί των πρόωρων εκλογών.
      Επάνω: Ο Πάνος Καμμένος είναι σαφής ως προς τις εκλογές στη Real News. Κάτω: Η Αυγή είναι εξίσου σαφής για όσους παίζουν το χατί των πρόωρων εκλογών.

    Ο Πάνος Καμμένος, κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει στη Real News την Κυριακή πως «αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο» (σ.σ.: που σε μετάφραση σημαίνει εκλογές). Μια μέρα μετά, το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη «διαπλοκή ότι παίζει τα… δανεικά της με όπλο την καταστροφολογία και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές». Με μια απλή επαγωγική συλλογιστική λοιπόν, αφού η διαπλοκή ποντάρει στο σενάριο των πρόωρων εκλογών και ο Πάνος Καμμένος μιλάει για πρόωρες εκλογές, άρα ο Πάνος Καμμένος παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής.

    Για να καλυφθεί το επικοινωνιακό μπάχαλο που προέκυψε, διάφορα κυβερνητικά στελέχη όπως ο (σ.σ.: ιδιαίτερα σιωπηλός τελευταία…) Γιάννης Δραγασάκης, η (σ.σ.: ιδιαίτερα ομιλητική τελευταία…) Ολγα Γεροβασίλη και ο (σ.σ.: γενικώς παρών…) Κώστας Ζαχαριάδης έσπευσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες – λέγοντας στην ουσία αυτό που κατά βάθος ξέρουν όλοι: ότι δηλαδή δεν έχει νόημα να δίνουμε σημασία στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

  • Νέα Δημοκρατία επιπλήτει την Σοφία Βούλτεψη!

    Φαίνεται πώς πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και μπορεί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ να συγκάλεσε αλεπάλληλα συμβούλια, προκειμένου να αποφασιστεί επισήμως ότι η γραμμή του κόμματος στο Προσφυγικό δεν θα είναι αντιπολιτευτική αλλά εθνική, αλλά τα αντανακλαστικά της Σοφίας Βούλτεψη είναι πιο δυνατά από τις κομματικές γραμμές.

    Οταν λοιπόν, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα Νέα, κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα των προσφύγων σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ 3, είπe πως «τα παιδάκια στο Αιγαίο δεν πνίγονταν επί των ημερών της ΝΔ, πνίγονται όμως επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ…».

    Μόλις οι δηλώσεις αυτές έφθασαν στη Συγγρού, πάντα σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, η ενόχληση ήταν μεγάλη και η αντίδραση άμεση. Και διαμηνύθηκε αρμοδίως στην υπεύθυνη Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (σ.σ.: που όρισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης) ότι «δεν νοείται συμψηφισμός παιδικών θανάτων» και ότι τέτοιες εκφράσεις «δεν ταιριάζουν με την ιστορία, το ήθος, το ύφος της νέας ηγεσίας της ΝΔ». Με άλλα λόγια η Σοφία Βούλτεψη καλείται να προσαρμοστεί, να εκσυγχρονιστεί και να ξεπεράσει την εποχή της αντιπαράθεσης με βάση το «χαρτί τουαλέτας». Θα τα καταφέρει;

  • Η υπερβολική ευτυχία της Ζωής για το ελικόπτερο

    130931Σαν έτοιμη από καιρό φαίνεται πως ήταν η τέως Πρόεδρος της Βουλής για να τραγουδήσει επιτέλους ξανά το περίφημο τετράστιχο με το ελικόπτερο, που έκανε θραύση την εποχή των αγανακτισμένων. Οι στίχοι βέβαια είχαν αλλάξει ελαφρώς για να συμπεριληφθεί και το όνομα του Αλέξη Τσίπρα. Ετσι, το «Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιός θα πρωτομπεί» μετατράπηκε σε «Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιός θα μπει».
    Πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου το τραγούδησε με πραγματικό πάθος ενώ την ίδια στιγμή, δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελο ευτυχίας που σχηματίζοταν στο πρόσωπό της. Αν και η ερμηνεία του συγκεκριμένου τραγουδιού προϋποθέτει οργή (σ.σ.: ή έστω θυμό), η Ζωή έμοιαζε να βρίσκεται σε ένα συναισθηματικό «τσακίρ κέφι». Ισως επειδή περίμενε καιρό να το τραγουδήσει (σ.σ.: και το twitter στο οποίο έχει διαπρέψει τον τελευταίο καιρό δεν προσφέρεται γι’ αυτό) ή ίσως επειδή επιτέλους μετά από πολλούς μήνες βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπροστά στις κάμερες.

  • Ο Αλέξης «καρφώνει» τον Κυριάκο στη Μέρκελ

    Το ενδιαφέρον της Ανγκελα Μέρκελ για τα εσωτερικά μέτωπα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά κατά τη συνάντηση του έλληνα Πρωθυπουργού με τη γερμανίδα Καγκελάριο στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Προσφυγικό. Οπως έγραψαν «Τα Νέα» στην ανταπόκριση από το Λονδίνο, η Ανγκελα Μέρκελ ενδιαφέρθηκε εκτός από τις κινητοποιήσεις και για τη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα για τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», ο Αλέξης Τσίπρας «κάρφωσε» στη γερμανίδα καγκελάριο την απροθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναινέσει στο Ασφαλιστικό ή να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση ενώ δεν παρέλειψε να της μεταφέρει και τη δήλωση του νέου προέδρου της ΝΔ σύμφωνα με την οποία δε βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός.

    Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας με τις συγκεκριμένες απαντήσεις φρόντισε να στείλει στην Ανγκελα Μέρκελ το μήνυμα ότι δεν μπορεί να βασίζεται επάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οσο για την προσωπική του γνώμη (σ.σ.: είναι νεοφιλελεύθερος, εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας κοκ) μάλλον απέφυγε εντέχνως να την αναφέρει, καθώς αυτά φαίνεται πως είναι για εσωτερική κατανάλωση.

  • Τακούνια στιλέτο στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης

    takouniΗ βαριά σιδερένια εξωτερική πόρτα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, είχε χθές την τιμητική της. Πολλοί διαδηλωτές την πλησίασαν με πρόθεση να την παραβιάσουν συμβολικά (σ.σ.: ή και κυριολεκτικά) αλλά η πόρτα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτική. Στην αρχή δοκίμασε ένα αγροτικό. Μετά ένα τρακτέρ. Και μετά επιστρατεύθηκαν τα μεγάλα μέσα. Το αθάνατο θεσσαλονικιώτικο ψηλοτάκουνο!
    Η μπότα με το δωδεκάποντο τακούνι στιλέτο που ανέβηκε στην πύλη του υπουργείου και την ταρακούνησε για μερικά λεπτά, ανήκει σε μια νεαρή νηπιαγωγό, η οποία όπως δήλωσε «έκανε ό,τι έκανε γιατί είναι μια άνεργη κοπέλα και έχει σπουδάσει ένα πτυχίο (sic) που αξίζει και θα έπρεπε να παίρνει λεφτά παραπάνω από αυτά που αξίζει (sic)».
    Πάντως η νεαρή θεσσαλονικιά νηπιαγωγός αφού έμεινε λίγο πάνω στα κάγκελα φωνάζοντας «ανοίξτε», δεν φάνηκε να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κατέβει στη συνέχεια. Προφανώς η νέα «φουρνιά» διαδηλωτών ξέρει να συνδιάζει την κομψότητα με το αγωνιστικό φρόνημα…

  • Η απεργία του καφέ στη Λάρισα έσπασε από την περιφέρεια!

    • Η εικόνα που δημοσιεύει το presslarissa.gr δείχνει την ανταπόκριση των λαρισαίων απεργών στους απεργοσπάστες ιδιοκτήτες τσιπουράδικων και καφέ
      Η εικόνα που δημοσιεύει το presslarissa.gr δείχνει την ανταπόκριση των λαρισαίων απεργών στους απεργοσπάστες ιδιοκτήτες τσιπουράδικων και καφέ

    Η πληροφορία ότι τα 1.674 καφέ στην πόλη της Λάρισας θα παρέμεναν κλειστά την ημέρα της γενικής απεργίας, αξιολογήθηκε από όλους σαν πολύ σοβαρή καθώς έδινε ανάγλυφη εικόνα για τη σοβαρότητα των κινητοποιήσεων. Διότι άλλο να διαμαρτύρεσαι χωρίς να δουλεύεις και άλλο να διαμαρτύρεσαι θυσιάζοντας την καθημερινή σου αγαπημένη συνήθεια.

    Σύμφωνα όμως με το presslarissa.gr τα καφέ με τα κατεβασμένα ρολά που είδαμε στις φωτογραφίες από την πρωτεύουσα του κάμπου ήταν μόνο η μισή αλήθεια. Οπως σημειώνει το site «λίγο πιο έξω από το κέντρο της Λάρισας ήταν πολλοί οι… απεργοσπάστες! Καφετέριες και ταβέρνες-ουζερί που βρίσκονται μακριά από το κέντρο της πόλης (άρα δεν έδιναν και στόχο…), οι περισσότερες λειτούργησαν κανονικά την Πέμπτη (4/2) ”γράφοντας” ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες τους στα παλαιοτερα των υποδημάτων τους συναδέλφους του κέντρου. Κι όχι μόνο δούλεψαν αλλά με την καρδιά της Λάρισας να έχει νεκρώσει από την απεργία, περιφερειακά της πόλης (ειδικά σε ταβέρνες-τσιπουράδικα) δεν έπεφτε καρφίτσα!»

    Μάλιστα το presslarissa.gr, σημειώνει με παράπονο ότι εκείνοι που τίμησαν τους απεργοσπάστες καταστηματάρχες ήταν κατά κύριο λόγο οι απεργοί!

  • Το σύνθημα στα κινέζικα ήταν πραγματικό!

    kinezikaΗταν ένα από τα πανό που ξεχώριζαν στην πορεία. Με επτά κινέζικα ιδεογράμματα, η επιτροπή πολιτών για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ είχε δύο επιλογές: Ή θα έκανε πλάκα κοροϊδεύοντας την κινέζικη επιδρομή ή θα προσπαθούσε να στείλει όντως ένα μήνυμα στους κινέζους υποψήφιους αγοραστές.

    Επέλεξε τελικά το δεύτερο. Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι οι εκπρόσωποι της Cosco ή κάποιων άλλων επενδυτών διάβασαν το μήνυμα. Και αν το διάβασαν κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο ότι το κατάλαβαν.
    Πάντως, όποιος προσπαθήσει με τη βοήθεια του google translate να μάθει τι σημαίνουν αυτά τα επτά ιδεογράμματα, θα πάρει ένα ιδιαίτερα αινιγματικό αποτέλεσμα. Γιατί η φράση που έγραψαν σημαίνει κυριολεκτικά «Στο λιμάνι δεν είναι η πώληση παιωνία» (σ.σ.: Παιωνία – το αγριολούλουδο που συναντάται στην ελληνική ύπαιθρο και γενικότερα στην Μεσόγειο) Ισως θέλουν να πουν στους Κινέζους ότι δεν θα τα βρουν όλα ανθηρά…

  • Εξαιτίας της Ολγας Γεροβασίλη οι πολιτικοί θυμήθηκαν το χιούμορ

    • Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου στο facebook που απαντά στην Ολγα Γεροβασίλη με το ίδιο νόμισμα
      Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου στο facebook που απαντά στην Ολγα Γεροβασίλη με το ίδιο νόμισμα

    Η δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη, στην παρθενική της εμφάνιση στο press room, σχετικά με το «πρωτόγνωρο φαινόμενο των προπηλακισμών»,  δημιούργησε ένα τσουνάμι αντιδράσεων και σχολίων. Και επειδή ήταν τόσο εξωφρενικά εκτός πραγματικότητας, όσοι επιχείρησαν να της απαντήσουν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την συνήθη σοβαροφάνεια και να επιστρατεύσουν τη μέθοδο του «δουλέματος» – αφού όταν κάποιος σε δουλεύει, όπως εκείνη, είναι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό να απαντάς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με δούλεμα. Διότι το να δοκιμάσεις να απαντήσεις σε αυτό που είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος με κανονικά, σοβαρά επιχειρήματα, όχι απλώς είναι μάταιο αλλά θέτει υπό αμφισβήτηση και την πνευματική συγκρότηση αυτού που απαντάει.

    Ανάμεσα στα άλλα λοιπόν, είδαμε τον Πέτρο Τατσόπουλο να γράφει στο facebook: «Οταν λέει ότι δεν θυμάται άλλα περιστατικά με προπηλακισμούς υπουργών εννοεί υπουργών δημοκρατικών κυβερνήσεων. Ως γνωστόν, πριν είχαμε χούντα». Και συνεχίζει ακόμα πιο ειρωνικά, προσπαθώντας να πλειοδοτήσει σε σουρεαλισμό: «Μια σαραντάχρονη χούντα που έπεσε μετά από τον πενταετή ένοπλο αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ. Μια βόλτα να πάτε στον Υμηττό, θα βρείτε ακόμη θαμμένες νάρκες. Ούτε τα καράβια, θυμάστε, που γύριζαν με τους Συριζαίους από τα ξερονήσια; Τίποτε;».

    Στο ίδιο πνεύμα απάντησε και ο Απόστολος Κακλαμάνης πάλι μέσω facebook: «Ορθώς διαμαρτύρεται για τους προπηλακισμούς», αναφέρει ειρωνικά. «Φαίνεται ότι η κα Γεροβασίλη ήταν πολύ πιο μικρή και… διάβαζε».

  • Αμβρόσιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας καλεί το «μπλοκ των ευσεβών» σε προ-συγκέντωση

    Κάτι ανάμεσα σε πρόσκληση και πατρική παράκληση (σ.σ.: έτσι αναφέρεται στον τίτλο) απευθύνει μέσω του προσωπικού του blog ο γνωστός, για τις εμπρηστικές παρεμβάσεις του, Μητροπολίτης Αμβρόσιος, στους εφημέριους και τους «ευσεβείς χριστιανούς» που βρίσκονται υπο τη δικαιοδοσία του.

    «Την προσεχή Πέμπτη ο πολυβασανισμένος και πολυπονεμένος Λαός της Αιγιαλείας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια γενική απεργία κατά του ληστρικού νομοσχεδίου περί περικοπής των συντάξεων κλπ. με την καθολική συμμετοχή όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών τάξεων» γράφει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, «κατέρχεται  σε απεργία διεκδικώντας δίκαια αιτήματα επιβιώσεως».

    «Ως πνευματικός πατέρας όλων, κληρικών και λαϊκών» συνεχίζει ο Μητροπολίτης, «απευθύνομαι σήμερα προς όλους σας και σας παρακαλώ την προσεχή Πέμπτην 4ην Φεβρουαρίου να προσέλθετε στην πλ. Αγίας Λαύρας και να μας πλαισιώσετε, ώστε νά συμπαρασταθοῦμε στους απεργούς αδελφούς μας».

    Ομως η πολιτική παρέμβαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας που επιχειρεί να τεθεί επικεφαλής του μπλόκ των «ευσεβών» στη συγκέντρωση, δεν σταματά εκεί, αφού στο τέλος της πρόσκλησης καλεί ειδικότερα τους υφισταμένους του στον καθεδρικό ναό της Φανερωμένης «ώστε όλοι μαζί, ομαδικά, να μεταβούν στην πλατεία της Αγίας Λαύρας και να δηλώσουν την πατρική τους συμπαράσταση».

  • Στην Κω έχουν αισθήματα για τον Πάνο Καμμένο

    Είναι γνωστό ότι η σχέση του Πάνου Καμμένου με τους κατοίκους της Κω διέπεται από πάθος. Κοινώς το ενδιαφέρον που εκδηλώνει μερίδα κατοίκων του νησιού για τον πολιτικό άνδρα, συχνά εκτρέπεται από τα όρια της απλής αποδοκιμασίας, παραβλέποντας τους κανόνες της ευπρέπειας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο υπουργός τον Αύγουστο; Τότε ομάδα κατοίκων τον υποδέχθηκε με νερό και αυγά, όχι, πάντως, με τον τρόπο που θα άρμοζε σε μία παραδοσιακή υποδοχή. Δηλαδή δεν εμφανίστηκαν κοπελιές με τοπικές φορεσιές, έχοντας στο χέρι καλάθια με αυτά. Εμφανίστηκαν άνδρες που εκσφενδόνιζαν αυγά, σημειώνοντας μερική επιτυχία, πλήττοντας το κουστούμι του υπουργού. Αυτή τη φορά, όμως, τα δυσάρεστα δεν επαναλήφθηκαν. Διότι είχε γνώση ο πιλότος του «Σινούκ» που μετέφερε τον υπουργό. Μόλις αντιλήφθηκε τη συγκέντρωση πολιτών στο προκαθορισμένο σημείο προσγείωσης, επέλεξε νέο σημείο. Οι πολίτες, που περίμεναν τον υπουργό, δυσφόρησαν και αναγκάστηκαν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους προς τους αστυνομικούς. Όλα, πάντως, εκτονώθηκαν σύντομα. Ο δε υπουργός, συνέχισε την περιοδεία του με επόμενο σταθμό τη Λέρο.

    Πολίτες περιμένουν, μάταια, τον υπουργό, προκειμένου να εκφράσουν τα αισθήματα τους για το πρόσωπο του (kostoday.gr)
    Πολίτες περιμένουν, μάταια, τον υπουργό, προκειμένου να εκφράσουν τα αισθήματα τους για το πρόσωπο του (kostoday.gr)
  • Ο Αλέξης Τσίπρας πρωταγωνιστεί σε γερμανικό καρναβάλι

    • Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του τον Γιούνκερ και τον Ντράγκι σαν διγούρες κουκλοθεάτρου
      Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του τον Γιούνκερ και τον Ντράγκι σαν φιγούρες κουκλοθεάτρου

    Με δύο ολόκληρες φιγούρες, φτιαγμένες από πεπιεσμένο χαρτί «εκπροσωπείται» ο έλληνας πρωθυπουργός στο Rose Monday Parade της Κολονίας, κάτι αντίστοιχο με την παρέλαση στο καρναβάλι της Πάτρας. Και αυτό μόνο ως θετικό για τον έλληνα πρωθυπουργό μπορεί να εκληφθεί, αφού για να μπούν στον κόπο να φτιάξουν μια καρικατούρα σου από πεπιεσμένο χαρτί (σ.σ.: πόσο μάλλον δύο!) σημαίνει ότι είσαι πλέον αναγνωρίσιμος – άρα έχεις κερδίσει μια θέση στο πάνθεον όσων αξίζει να σατιριστούν. Και η αλήθεια είναι πως εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα στο καρναβάλι δίνει το παρών όλη η αφρόκρεμα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, από Ερντογάν μέχρι Πούτιν.

    Ενδιαφέρον έχει όμως και ο τρόπος που αναπαρίσταται ο Αλέξης Τσίπρας. Στο ένα άρμα ξεπροβάλλει με το χαρακτηριστικό κοστούμι του χωρίς γραβάτα, μέσα από έναν αρχαιοελληνικό ναό (σ.σ.: αξεπέραστο φετίχ για τους Γερμανούς η αρχαία Ελλάδα) έχοντας στα χέρια του δύο φιγούρες κουκλοθεάτρου που γράφουν εμφανώς «Γιούνκερ» και «Ντράγκι», δείγμα ότι κατά τη γερμανική αντίληψη οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποτελούν πειθήνια όργανα του έλληνα πρωθυπουργού. Στο δεύτερο άρμα ο Αλέξης Τσίπρας είναι καθισμένος σε ένα χρυσό θρόνο, χαμογελάει πίσω από την πλάτη της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ φοράει αρχαιολελληνική χλαμύδα και σαγιονάρες (σ.σ.: ναι, σαγιονάρες). Όπως η λεπτομέρεια που κλέβει την παράσταση είναι οι άφθονες μεσογειακού τύπου τρίχες στις γάμπες που ο «καλλιτέχνης» της φιγούρας έχει φιλοτεχνήσει με γερμανική σχολαστικότητα!

    2016-02-02T143303Z_613104083_LR1EC2214ESTM_RTRMADP_3_GERMANY-CARNIVAL

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είναι κότα

    Η σχέση του Αδωνι Γεωργιάδη και του Λάκη Λαζόπουλου είναι, όπως ξέρουν όλοι, διαταραγμένη. Η ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες έφτασε σε δυσθεώρητο ύψος, όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να παρέμβει στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, εγχείρημα που δεν ευδοκίμησε λόγω της άρνησης του δημοσιολόγου καλλιτέχνη. Μάλιστα σε συνέντευξη του, ο κ. Λαζόπουλος, έσπευσε να χαρακτηρίσει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «κοτούλα». Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είδα τον Άδωνι να μπουκάρει σε κανένα δελτίο ειδήσεων –εκεί είναι κοτούλα– γιατί να το κάνει στη δική μου εκπομπή;»

    Φυσικά η παρομοίωση με κότα ενόχλησε τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να σχολιάσει μέσω του, προσφιλούς σε αυτόν, twitter. Kοινώς απάντησε στα περί πτηνού, με ένα «τιτίβισμα».

  • Αγρότη πεινάς; Περνάει ο παικταράς!

    Aπό τα μπλόκα των αγροτών δεν περνάει τίποτα. Υπάρχουν, βέβαια, οι απαραίτητες εξαιρέσεις όπως, ας πούμε, τα ασθενοφόρα ή τα οχήματα που μεταφέρουν ήδη πρώτης ανάγκης για τοπικές επιχειρήσεις. Oι υπόλοιποι οφείλουν να περιμένουν. Ολοι; Ε, όχι και όλοι! Ο άσος του ΠΑΟΚ  Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πηγαινοέρχεται συνέχεια μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σόφιας, όπου διαμένει και ένα-δύο βράδια την εβδομάδα. Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί τη «Μπέντλεϊ», αξεσουάρ που παραπέμπει στη σπουδαία θητεία του στη Premier League. Μπερμπάτοφ και «Μπέντλεϊ», λοιπόν, βρέθηκαν στο μπλόκο του Προμαχώνα, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Ε, οι Σερραίοι αγρότες δεν το σκέφτηκαν και πολύ. Τον ΠΑΟΚ υποστηρίζουν οι περισσότεροι. Ας είναι τιμωρημένος ο ποδοσφαιριστής με τρεις αγωνιστικές. Ας είναι καχεκτική η αγωνιστική παρουσία  του. Το μπλόκο άνοιξε, η Μπέντλεϊ πέρασε και ο Ντίμιταρ πήγε στη Θεσσαλονίκη όπου, κυρίως, κάνει τουρισμό, εισπράττοντας δύο εκατομμύρια ευρώ για ένα χρόνο συνεργασίας.

  • Η λεπτομέρεια που κάνει τον Κατρούγκαλο πραγματικό Κατρούγκαλο

    Την απώλεια της γραβάτας, όλοι την πρόσεξαν.  Η σημαντική λεπτομέρεια όμως είναι ότι μαζί με τη γραβάτα, αφαιρέθηκε και το μαντηλάκι!
    Την απώλεια της γραβάτας, όλοι την πρόσεξαν. Η σημαντική λεπτομέρεια όμως είναι ότι μαζί με τη γραβάτα, αφαιρέθηκε και το μαντηλάκι!

    Οι εικόνες του Γιώργου Κατρούγκαλου κατά την άφιξή του και κατά την αναχώρησή του από το Χίλτον όπου συναντήθηκε με τους «θεσμούς» έχουν ήδη γράψει τη δική τους μικροϊστορία, καθώς θυμίζουν τις αντίστοιχες «πριν» και «μετά» εικόνες των ινστιτούτων αδυνατίσματος.
    Στην φωτογραφία «πρίν» ο υπουργός Εργασίας προσέρχεται άνετος, χαμογελαστός (σ.σ.: κάποιος κακεντρεχής θα διέκρινε και μια ελαφριά αλαζονεία στο ύφος του…) με το χέρι στην τσέπη και φορώντας μια «εντατικά» μεταξωτή γραβάτα (σ.σ.: σε χρώμα που οι ειδικοί αποκαλούν «βρώμικο ροζ») με ασορτί μαντηλάκι (σ.σ.: αλλοίμονο!). Στη φωτογραφία «μετά» πρόκειται για έναν «άλλο άνθρωπο». Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι καταβεβλημένος, το χαμόγελό του έχει μεταμορφωθεί σε αμήχανο «σπασμό» και (σ.σ.: ωιμέ!) δεν φοράει γραβάτα!
    Τα σκωπτικά σχόλια που ακολούθησαν τη συγκεκριμένη (σ.σ.: θα την έλεγες και «οβιδιακή») μεταμόρφωση του υπουργού, είναι λίγο πολύ γνωστά, με κυρίαρχο ότι «οι θεσμοί του πήραν μέχρι και τη γραβάτα…».
    Και πράγματι, πέρα από την πλάκα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος πρέπει να ζορίστηκε αρκετά για να αποχωριστεί το σημαντικότερο «σήμα κατατεθέν» της περσόνας του. Ομως εκεί ακριβώς, σε αυτές τις οριακές στιγμές φαίνεται η πραγματική φύση του ανθρώπου.
    Διότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μπορεί να έβγαλε τη γραβάτα (σ.σ.: σε μια στιγμή πίεσης, ασφυξίας ή χαλάρωσης – ποιος ξέρει;) αλλά φρόντισε να βγάλει μαζί και το ασορτί μαντηλάκι που πήγαινε σετ! Μια λεπτομέρεια που δείχνει πολλά για το στυλιστικό μεγαλείο του ανδρός. Του ανδρός που ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, τήρησε τους στυλιστικούς κανόνες. Και που φρόντισε να σεβαστεί το αξεσουάρ του και να μην το διασύρει φορώντας το χωρίς το σετάρισμά του, λες και είναι κανένας ενδυματολογικά τυχαίος, τύπου Τσίπρα (σ.σ.: που φοράει –φευ- τα pochette χωρίς γραβάτα!).
    Ναι. Ο καθένας μπορεί να υποδυθεί τον άνθρωπο με στυλ σε στιγμές χαλάρωσης. Αλλά το να διατηρείς το στυλ σου κάτω από ασφυκτική πίεση, είναι η λεπτομέρεια που διαχωρίζει τον πραγματικό Κατρούγκαλο από τις απομιμήσεις.

    Για παλιότερες ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας πατήστε εδώ




text
  • Αν καταλαβαίνουμε σωστά τον Βελόπουλο, πρέπει να μπουκάρουμε σε Αλβανία, Β. Μακεδονία και να αρχίσουμε στις καρπαζιές τον Ερντογάν


    14 Μαΐου 2024, 22:01