267
Ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης φωνάζει στους δημοσιογράφους κατά τη μεταγωγή του | INTIMEnews

«Η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναζε κατά τη μεταγωγή του ο Μπαρμπαρούσης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 12:39
Ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης φωνάζει στους δημοσιογράφους κατά τη μεταγωγή του
|INTIMEnews

«Η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναζε κατά τη μεταγωγή του ο Μπαρμπαρούσης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 12:39

Με αυτοκίνητο της Κρατικής Ασφάλειας μετήχθη από τη ΓΑΔΑ ο συλληφθείς βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα (δείτε κάτω τις φωτογραφίες).

301077301069301068

Ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης συνελήφθη το πρωί στην Πεντέλη, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για όσα είχε πει στη Βουλή και συγκεκριμένα την προτροπή του για στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σε βάρος του, υπενθυμίζεται, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων της εσχάτης προδοσίας. Προκειμένου μάλιστα να αποφύγει τα χειρότερα, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής τον αποκήρυξε -έστω και φαινομενικά- διαγράφοντάς τον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν από τις 14.00 της Δευτέρας, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί  την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του αναμένεται να αρνηθεί και πάλι την κατηγορία και να κάνει ξανά λόγο για «δόλια πολιτική εκμετάλλευση και παρερμηνεία» όσων είπε από το βήμα της Βουλής  περί πραξικοπήματος και συλλήψεως πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο συλληφθείς έχει ήδη αναγνωρίσει ως «ατυχή επιλογή» τις εκφράσεις του, στις οποίες όπως λέει κατέφυγε σε μία «στιγμή έξαρσης».

«Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη», τόνισε ο συνήγορός του, «για να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των  ευθυνών τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...