150
Η υπόθεση Γεωργίου απασχολεί πλέον τον διεθνή Τύπο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γεωργίου: «Διώκομαι επειδή ακολούθησα τους νόμους»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2017, 19:12
Η υπόθεση Γεωργίου απασχολεί πλέον τον διεθνή Τύπο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γεωργίου: «Διώκομαι επειδή ακολούθησα τους νόμους»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2017, 19:12

«Ακολούθησα τους νόμους της Ε.Ε. και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές περί στατιστικής καταγραφής. Υφίσταμαι επί έξι χρόνια αμείλικτη δίωξη στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστηρίζει σε δήλωσή του στην Die Zeit ο Ανδρέας Γεωργίου.

Στο δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα ασχολείται εκτενώς με τη δικαστική περιπέτεια του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μετατραπεί σε «αντικείμενο διαμάχης της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη».

Στη δήλωσή του ο κ. Γεωργίου εκφράζει την επιθυμία να σταματήσουν τα προβλήματά του με την ελληνική Δικαιοσύνη και να σταματήσει να σπιλώνεται το όνομά του.

Στη γερμανική εφημερίδα ο πρώην διευθυντής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ, κάνει το ακόλουθο σχόλιο: «Ο Γεωργίου ήταν ο πρώτος, που υπολόγισε σωστά το ελληνικό κρατικό χρέος. Προηγουμένως, μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης, προέκυπταν εντελώς νέα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε πως «η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...