294
Ο Νικήτας Κακλαμάνης σε παλαιότερη ομιλία του. Σε συνέντευξή του επέμεινε ότι για τη ΝΔ «προέχει να μην επιλυθεί το Σκοπιανό σε βάρος της πατρίδας μας» | Nick Paleologos / SOOC

Ο Νικήτας Κακλαμάνης το βρήκε: «Κάποιοι τρέμουν τη σιωπή του Καραμανλή»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2018, 18:50
Ο Νικήτας Κακλαμάνης σε παλαιότερη ομιλία του. Σε συνέντευξή του επέμεινε ότι για τη ΝΔ «προέχει να μην επιλυθεί το Σκοπιανό σε βάρος της πατρίδας μας»
|Nick Paleologos / SOOC

Ο Νικήτας Κακλαμάνης το βρήκε: «Κάποιοι τρέμουν τη σιωπή του Καραμανλή»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2018, 18:50

Τον ρόλο του ως εκφραστής των σκέψεων και των φιλοδοξιών του Κώστα Καραμανλή διεκδικεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» εξέφρασε την ενόχλησή του για τα σενάρια που μιλούν περί διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του Μαξίμου και του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης για τον κ. Καραμανλή, «μερικοί ψιθυριστές τρέμουν τη σιωπή του, γιατί το κύρος του, αντί να μειώνεται, μεγαλώνει».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων θεωρείται από τους αυθεντικούς «καραμανλικούς» στη ΝΔ, ιδίως τώρα, που ο Ευάγγελος Αντώναρος τέθηκε εκτός Νέας Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση η συνέντευξη του κ. Κακλαμάνη είναι μια ακόμη απόπειρα ανάδειξης της «κληρονομιάς» της πενταετίας Καραμανλή εντός ΝΔ. Αν αυτή η «κληρονομιά» έχει αξία είναι ένα πολιτικό ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση και για αυτό αναδεικνύεται από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες όπως η εβδομαδιαία «Νέα Σελίδα».

Στην ερώτηση αν τα εθνικά θέματα θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε πως «στη ΝΔ έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι βάζουμε πάνω απ’ όλα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα που διανύουμε επικίνδυνα μονοπάτια, με την Τουρκία να απειλεί συνεχώς».

Αναφερόμενος στο περιστατικό των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται στην Αδριανούπολη, τόνισε: «Για εμάς προέχει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο στρατιώτες μας που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές με τη δήθεν κατηγορία περί παραβίασης των συνόρων με την Τουρκία».

Παράλληλα, σημείωσε πως για τη ΝΔ, «προέχει να μην επιλυθεί το Σκοπιανό σε βάρος της πατρίδας μας. Προέχει να μην έχουμε καμία απρόβλεπτη αρνητική συνέπεια στη Θράκη. Γιατί οποιαδήποτε απώλεια σε εθνικά ζητήματα δεν μπορεί να διορθωθεί. Δυστυχώς, εκείνο που με προβληματίζει έντονα είναι ότι βλέπω τη σημερινή κυβέρνηση να μην έχει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...