282
Αστυνομία στον δρόμο του Γουίλσντεν όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση το βράδυ της Πέμπτης | RETUERS/Neil Hall

Τραυματίστηκε 20χρονη σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Λονδίνο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 12:11
Αστυνομία στον δρόμο του Γουίλσντεν όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση το βράδυ της Πέμπτης
|RETUERS/Neil Hall

Τραυματίστηκε 20χρονη σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Λονδίνο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 12:11

Μέσα σε 24 ώρες έγιναν δύο αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο Λονδίνο. Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι βρετανικές Αρχές είχαν συλλάβει επτά συνολικά ύποπτους, είχαν τραυματίσει μία ακόμη γυναίκα, επίσης ύποπτο, και ανακοίνωναν με βεβαιότητα ότι εξάρθρωσαν μία «ενεργή τρομοκρατική συνωμοσία».

Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 20 ετών, τραυματίστηκε από πυρά της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο βορειοδυτικό Λονδίνο, το βράδυ της Πέμπτης. Η ίδια ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο ραντάρ των αντιτρομοκρατικών αρχών. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο -όπου φρουρείται- σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα. Στην ίδια περιοχή όπου τραυματίστηκε και συνελήφθη η νεαρή, στο Γουίλσντεν, συνελήφθησαν άλλοι δύο ύποπτοι, ένας 16χρονος και ένας 20χρονος καθώς και άλλη μία 20χρονη γυναίκα.

Παράλληλα, σε έφοδο σε κατοικία στο Κεντ της νότιας Αγγλίας συνελήφθη μία 43χρονη.

Και αργότερα, συνελήφθησαν άλλοι δύο ύποπτοι –ένας άνδρας και μία γυναίκα 28 ετών- οι οποίοι επέστρεψαν στο σπίτι στο Γουίλσντεν το οποίο παρακολουθούσαν οι Αρχές.

Οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά από τη σύλληψη ενός 27χρονου άνδρα στο Γουάιτχολ, κοντά στο κοινοβούλιο, ο οποίος κατηγορείται ότι ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση. Στην κατοχή του βρέθηκαν τουλάχιστον τρία μαχαίρια.

Σύμφωνα όμως με την Αστυνομία, οι βραδινές συλλήψεις αφορούσαν ξεχωριστή αντιτρομοκρατική έρευνα και δεν συνδέονταν με την περίπτωση του 27χρονου.

https://www.youtube.com/watch?v=l19bcBbZec0

Ο αναπληρωτής βοηθός διοικητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Νιλ Μπάσου δήλωσε το πρωί της Παρασκευής: «Χάρη στις συλλήψεις που έγιναν χθες, και στις δύο περιπτώσεις, πιστεύω ότι έχουμε αντιμετωπίσει επιτυχώς την απειλή που συνιστούσαν».

Ερωτώμενος -πολλές φορές- από δημοσιογράφους για το εάν κατάφεραν να ματαιώσουν ενεργό σχέδιο επίθεσης, ο ίδιος απάντησε «ναι».

Αλλά τόνισε ότι οι Αρχές δεν είναι σε θέση να αποκαλύψουν περισσότερα στοιχεία για το σχέδιο, καθώς πραγματοποιείται έρευνα με άτομα που πρόκειται να ανακριθούν από ντετέκτιβ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...