254
Η Σενιέ και ο Πολάνσκι σε εκδήλωση στο Παρίσι το 2017 | REUTERS/Charles Platiau/File photo

«Τι υποκρισία!» Η σύζυγος του Πολάνσκι απέρριψε την πρόσκληση για την Ακαδημία των Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2018, 19:29
Η Σενιέ και ο Πολάνσκι σε εκδήλωση στο Παρίσι το 2017
|REUTERS/Charles Platiau/File photo

«Τι υποκρισία!» Η σύζυγος του Πολάνσκι απέρριψε την πρόσκληση για την Ακαδημία των Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2018, 19:29

Προσεκλήθη να γίνει μέλος του σώματος που βραβεύει ταινίες και ηθοποιούς με Οσκαρ, αλλά τελικά επέλεξε να μείνει εκτός η γαλλίδα ηθοποιός Εμμανουέλ Σενιέ.

Το όνομα και η προϊστορία του συζύγου της, του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, φαίνεται να έπαιξαν τον ρόλο τους. Μερικές εβδομάδες πριν προσκληθεί η Σενιέ, η Ακαδημία είχε αποφασίσει να εκδιώξει τον Πολάνσκι στον απόηχο των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και της δικής του υπόθεσης με τον βιασμό της ανήλικης.

Η Σενιέ απέρριψε την όντως τιμητική πρόσκληση με ανοιχτή επιστολή στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Εκεί γράφει: «Πάντα ήμουν φεμινίστρια, πώς όμως μπορώ να αγνοήσω το ότι μερικές εβδομάδες νωρίτερα η Ακαδημία απέβαλε τον άνδρα μου, Ρομάν Πολάνσκι, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τη μόδα του συρμού. Η ίδια Ακαδημία το 2002 τον είχε βραβεύσει με Οσκαρ για τον “Πιανίστα”. Τι περίεργη περίπτωση αμνησίας!».

Εκανε μάλιστα λόγο για «ανυπόφορη υποκρισία» εκ μέρους της Ακαδημίας.

Ο 84χρονος σήμερα Πολάνσκι μένει μακριά από τις ΗΠΑ λόγω των κατηγοριών για τον βιασμό μίας ανήλικης τη δεκαετία του ’70. Η υπόθεση δικαστικά τουλάχιστον δεν έχει κλείσει ποτέ, ακόμη και αν το θύμα είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θέλει να  μπει ένα τέλος.

Τον Μάιο ο γαλλοπολωνός σκηνοθέτης εκδιώχτηκε από την Ακαδημία, την οποία αργότερα μήνυσε για την απόφασή της.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ήλθε η πρόσκληση στην Σενιέ. Κάθε χρόνο η Ακαδημία καλεί εκατοντάδες ηθοποιούς, σκηνοθέτες και ανθρώπους του σινεμά να πλαισιώσουν τις τάξεις της. Φέτος κλήθηκαν πάνω από 900 άτομα, τα οποία δεν είναι υποχρεωμένα να δεχτούν την πρόσκληση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...