473
Tο 90% των αποφοίτων του Alba στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος βρήκαν δουλειά μέσα στους πρώτους 3 μήνες από την αποφοίτησή τους |

MSc in Finance στο Alba Graduate Business School: Βιωματική εμπειρία εκπαίδευσης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 12:54
Tο 90% των αποφοίτων του Alba στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος βρήκαν δουλειά μέσα στους πρώτους 3 μήνες από την αποφοίτησή τους
|

MSc in Finance στο Alba Graduate Business School: Βιωματική εμπειρία εκπαίδευσης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 12:54

Το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, ως εκπαιδευτικός οργανισμός, έδωσε και συνεχίζει να δίνει τα εκπαιδευτικά του διαπιστευτήρια διαρκώς σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του. Ένας από τους παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτήν του την καταξίωση είναι και η δυνατότητα που έχει να προσαρμόζει το ακαδημαϊκό του πρόγραμμα ανάλογα με τις απαιτήσεις των καιρών.

Το MSc in Finance, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα χρηματοοικονομικά είναι, κατά παράδοση, απαιτητικό. Είναι όμως και σύγχρονο μια και δίνει την ευκαιρία στον φοιτητή να αναπτύξει τις γνώσεις του πάνω στον τομέα, μέσα από τον γόνιμο συνδυασμό θεωρίας και πρακτικής. Γιατί, πολύ απλά, στον σύγχρονο εργασιακό στίβο κερδίζει αυτός που διαθέτει τόσο τη θεωρητική γνώση, όσο και την εμπειρία σε real-time καταστάσεις.

DSC_2407
H νέα Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room/STR) του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ακαδημαϊκή αρτιότητα του προγράμματος, το Alba έχει εμπλουτίσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η διάθεση κορυφαίων συγγραμμάτων στους φοιτητές και η έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Παράλληλα, υπάρχει υποστήριξη από τις σύγχρονες τεχνολογίες μέσω στατιστικών και οικονομικών προγραμμάτων, όπως το SPSS, το @RISK, το Stata κ.ά.

Μέρος επίσης της θεωρητικής κατάρτισης είναι και οι συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων με επιστήμονες και επαγγελματίες της αγοράς σχετικά με διεθνή θέματα που επηρεάζουν τις εξελίξεις και την εν γένει κατάσταση στον ευρύτερο κλάδο.

«Practice makes perfect» όμως, κι έτσι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη νέα Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room/STR) του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος. Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές θα ενισχύουν τις γνώσεις τους στο κομμάτι των επενδύσεων και της διαχείρισης χαρτοφυλακίου αντλώντας εμπειρίες από πραγματικές καταστάσεις.

IMG_2791

Συγχρόνως, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το STR, και σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της CFA, να αναπτύξουν και να διερευνήσουν τα σενάρια για την προσωπική επαγγελματική τους εξέλιξη. Όσον αφορά το CFA (Chartered Financial Analyst) είναι ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος επαγγελματικός τίτλος στον κλάδο των χρηματοοικονομικών που απονέμεται από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό CFA Institute. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Alba είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα που έχει αναγνωριστεί από τον συγκεκριμένο οργανισμό έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα συνεργασίας μαζί του. Επιπλέον, διαθέτει και την πιστοποίηση του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού φορέα αναγνώρισης μεταπτυχιακών, EPAS. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ελληνικό δημόσιο παρέχει αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Πολύ σημαντική είναι φυσικά και η υψηλή τεχνική και επιστημονική κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού, πράγμα που έχει φέρει το Alba σε πολύ υψηλή θέση στο ελληνικό εκπαιδευτικό οικοδόμημα.

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που το 90% των αποφοίτων του Alba στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος βρήκαν δουλειά μέσα στους πρώτους 3 μήνες από την αποφοίτησή τους ενώ το υπόλοιπο 10% απλά μέσα σε ένα εξάμηνο. Και τελικά αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.