277
Το άγνωστο πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν θέλει να «φωτίσει» η τηλεταινία που ετοιμάζεται | Alexandros Michailidis / SOOC

Η ζωή του «Σουλτάνου» Ταγίπ γίνεται ταινία για τη μικρή οθόνη

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2016, 20:27
Το άγνωστο πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν θέλει να «φωτίσει» η τηλεταινία που ετοιμάζεται
|Alexandros Michailidis / SOOC

Η ζωή του «Σουλτάνου» Ταγίπ γίνεται ταινία για τη μικρή οθόνη

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2016, 20:27

Τελικά, τίποτα δεν μπορεί να μας ξαφνιάσει σχετικά με τον Ταγίπ Ερντογάν. Την Παρασκευή, με εντολή εισαγγελέα, η τουρκική αστυνομία έκανε έρευνες σε σπίτια πανεπιστημιακών στο Κοτσαέλι και το Μπολού και συνέλαβε τουλάχιστον 14 από αυτούς. Μια απόφαση, εννοείται, δια χειρός του τούρκου προέδρου.

Ακριβώς την ίδια ώρα, γινόταν γνωστό ότι μια ταινία -που θα αποτελέσει βιογραφία τού Ερντογάν- πρόκειται να γυριστεί προκειμένου να προβληθεί από την τηλεόραση. Ο Ρετζέπ σε τηλεοπτικούς δέκτες τόσο σε όλη την επικράτεια της χώρας, όσο και στo τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου. Είναι μία ιδιαίτερα ακριβή παραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, με έναν σκοπό: να δει το άλλο πρόσωπο του προέδρου ο τουρκικός λαός. Συγκινηθήκατε; Εχει κι άλλο…

Η αφήγηση θα αρχίζει από την εποχή που ο τούρκος πολιτικός πήγαινε σχολείο σε μία φτωχή συνοικία της Κασίμπασα και θα ολοκληρωθεί με την ανάληψη της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης -από το 1994 έως το 1998- και τη φυλάκισή του, το 1999.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία της Βόρειας Κύπρου, στο Τρίκομο (Γιενί Ισκελέ, το λένε οι Τούρκοι), εκεί όπου ήδη κατασκευάζεται ένα ολόκληρο αντίγραφο της συνοικίας που μεγάλωσε ο Ερντογάν.

Μιλώντας στο πρακτορείο «Ανατολή» ο παραγωγός Αλί Αβτσί, ανάμεσα στα υπόλοιπα, συνέκρινε τον Ερντογάν με τον… Spiderman και τον Superman. Συγκεκριμένα, είπε: «Καθημερινά, βλέπουμε στις μπλούζες των παιδιών μας ήρωες όπως ο Spiderman και ο Superman, οι οποίοι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Η χώρα μας διαθέτει ήρωες που υπάρχουν και βρίσκονται εν ζωή, όπως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο στόχος είναι να προβληθεί η ταινία με τη ζωή του «Σουλτάνου» μέχρι τις 25 Μαρτίου 2016.

Υ.Γ.: Το κείμενο το διαβάζετε στην κατηγορία «Κόσμος». Κανονικά, θα έπρεπε να έχει μπει στην κατηγορία «Πολιτισμός»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...