179
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης: Ιδιώτες γιατροί έδιναν, με το αζημίωτο, χαρτιά σε πρόσφυγες για την Υπηρεσία Ασύλου

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 12:44
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης: Ιδιώτες γιατροί έδιναν, με το αζημίωτο, χαρτιά σε πρόσφυγες για την Υπηρεσία Ασύλου

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 12:44

Τον «περίεργο» ρόλο που είχαν ιδιώτες γιατροί για την παροχή «πιστοποιητικών ευαλωτότητας» σε αιτούντες άσυλο, ανέδειξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας την Τετάρτη για το καθεστώς χορήγησης ασύλου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ένα παράνομο σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών από το οποίο θησαύριζαν οι συγκεκριμένοι γιατροί.

«[…] έδιναν έγγραφα, τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες του Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ότι όλοι αυτοί ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονταν στο εσωτερικό λόγω της ευαλωτότητας αυτής, του μετατραυματικού στρες. Εδιναν, λοιπόν, για μετατραυματικό στρες δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα όλοι να κηρύσσονται ευάλωτοι, όλοι να μεταφέρονται στο εσωτερικό και κανένας να μην επιστρέφεται», κατήγγειλε συγκεριμένα ο υπουργός.

Οπως εξάλλου είπε, «από το 2016 μέχρι σήμερα, κατατέθηκαν 156.529 αιτήσεις ασύλου. Εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές οι 39.336». Το ερώτημα είναι, συμπλήρωσε, πολύ βρίσκονται οι υπόλοιποι 115.000!

Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταλόγισε στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι στην ουσία ακολουθούσε τη λογική «στοιβάζουμε ανθρώπους και τίποτα παραπέρα», χωρίς καμία πρόνοια για τη δημιουργία επαρκών υποδομών ώστε το κράτος να έτοιμο έναντι της «έκρηξης» των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται την τελευταία περίοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...