242
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Χαλάει ο καιρός – Βροχές, κρύο και ισχυροί άνεμοι από την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2018, 19:26
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Χαλάει ο καιρός – Βροχές, κρύο και ισχυροί άνεμοι από την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2018, 19:26

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βροχές και αισθητή πτώση του θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη.

Σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται την Τρίτη στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΜΥ, θα κυμανθούν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 με μποφόρ.

Την Τετάρτη αναμένονται αυξημένες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται πως θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με λίγες νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και στα νότια και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά την Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, με βορειοανατολικούς ανέμους 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, με εξασθένηση το Σάββατο. Προβλέπεται επίσης πως στην κεντρική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και εκδήλωση καταιγίδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...