274
Λουλούδια που άφησαν στο σημείο του τραγικού περιστατικού | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Την Τρίτη στον εισαγγελέα ο κοσμηματοπώλης της Ομόνοιας

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2018, 17:43
Λουλούδια που άφησαν στο σημείο του τραγικού περιστατικού
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Την Τρίτη στον εισαγγελέα ο κοσμηματοπώλης της Ομόνοιας

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2018, 17:43

Αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια όπου έχασε τη ζωή του την Παρασκευή ο 33χρονος ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πρόκειται να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Η αστυνομία τον συνέλαβε βασιζόμενη σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας από γειτονικό κτίριο και στο οποίο εικονίζεται ο κοσμηματοπώλης και άλλο ένα άτομο να κλωτσούν στο κεφάλι τον Κωστόπουλο, που βαριά τραυματισμένος διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου και εξέπνευσε.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου.

Εν τω μεταξύ σε νεότερη ανάρτησή του στο Facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος παραθέτει μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα.

«O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια (και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ.»

Συνθήματα στο κατάστημα και στο γραφείο του δικηγόρου

Το βράδυ του Σαββάτου και ενώ είχε γίνει γνωστή η ταυτότητα του θύματος πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας πορεία διαμαρτυρίας από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και φίλους του Κωστόπουλου προς το κοσμηματοπωλείο.

Κάποιοι έγραψαν μάλιστα συνθήματα στα ρολά και στην είσοδο του καταστήματος.

Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία του δικηγόρου υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη.

«Αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική του ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για υπεράσπιση του κατηγορουμένου τον οποίο εκπροσωπώ αποτελεί για κάποιους ενόχληση, εκδηλούμενη μάλιστα με μεθόδους παράνομες και καταδικαστέες» ανέφερε ο δικηγόρος στο Facebook.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...