323
O Αντρέι Κούλικ ενώ προσπαθεί να δώσει κουράγιο στον σκύλο του που έχει παραλύσει από τον φόβο του ακούγοντας τους συνεχείς βομβαρδισμούς στο Ιρπίν | Marcus Yam Los Angeles Times

Βομβαρδισμοί στο Ιρπίν: Ουκρανός προσπαθεί να συνεφέρει τον σκύλο του που έχει παραλύσει από τον φόβο [εικόνα]

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 12:19
O Αντρέι Κούλικ ενώ προσπαθεί να δώσει κουράγιο στον σκύλο του που έχει παραλύσει από τον φόβο του ακούγοντας τους συνεχείς βομβαρδισμούς στο Ιρπίν
|Marcus Yam Los Angeles Times

Βομβαρδισμοί στο Ιρπίν: Ουκρανός προσπαθεί να συνεφέρει τον σκύλο του που έχει παραλύσει από τον φόβο [εικόνα]

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 12:19

Από την πρώτη ημέρα των ρωσικών βομβαρδισμών, οι ουκρανοί άμαχοι που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς δεν σκέφτηκαν ούτε λεπτό να αφήσουν πίσω τους τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Δεκάδες ήταν τα φωτογραφικά κλικ μικρών και μεγάλων να κατευθύνονται προς τα σύνορα αγκαλιά με το αγαπημένο τους ζώο συντροφιάς.

Aris Messinis AFP
Sakis Mitrolidis AFP
Wolfgang Schwan Anadolu

Ιδιες εικόνες και στα καταφύγια, με παιδιά και ηλικιωμένους να δίνουν και να αντλούν κουράγιο από τα κατοικίδιά τους. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ξένων δικτύων, δεκάδες ήταν τα ζώα που διεσώθησαν από τους βομβαρδισμούς χάρη στις ομάδες οργάνωσης των καταφυγίων.

Bernadett Szabo Reuters
Marcus Yam Los Angeles Times

Ανάμεσα στις συγκλονιστικές εικόνες που έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός, ξεχωρίζει εκείνη του Αντρέι Κούλικ τη στιγμή που αγκαλιάζει τον σκύλο του, ο οποίος έχει παραλύσει από τον φόβο του ακούγοντας τους συνεχείς βομβαρδισμούς στο Ιρπίν, συνοικία στα περίχωρα του Κιέβου.

Η φωτογραφία από τον ανταποκριτή και φωτορεπόρτερ των Los Angeles Times στην Ουκρανία, Μάρκους Γιαμ (Marcus Yam), είναι από την 18η ημέρα της ρωσικής εισβολής και κοινοποιήθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...