252
Ο άνδρας με τα χέρια ψηλά, δίπλα στο ΙΧ του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά των ρώσων στρατιωτών | Twitter/@ZDFfrontal

Εν ψυχρώ εκτέλεση ουκρανού αμάχου από τους Ρώσους [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 09:45
Ο άνδρας με τα χέρια ψηλά, δίπλα στο ΙΧ του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά των ρώσων στρατιωτών
|Twitter/@ZDFfrontal

Εν ψυχρώ εκτέλεση ουκρανού αμάχου από τους Ρώσους [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 09:45

Σε δημοσίευμά του τις προηγούμενες ημέρες, ο Guardian μετέφερε αναφορές αυτοπτών μαρτύρων για εν ψυχρώ εκτελέσεις πολιτών από ρώσους στρατιώτες σε χωριά στα περίχωρα του Κιέβου και σήμερα το γερμανικό κανάλι ZDF παρουσιάζει βίντεο από την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός άνδρα από τους Ρώσους, τη στιγμή που βγαίνει από το αυτοκίνητό του με τα χέρια ψηλά.

Το γερμανικό δίκτυο υποστηρίζει ότι η αυθεντικότητα του βίντεο έχει επαληθευθεί τόσο κατόπιν επικοινωνίας με τον χειριστή του drone από το οποίο έγινε η καταγραφή του περιστατικού, όσο και με τεχνικά μέσα.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του ουκρανού αμάχου φέρεται να έγινε στις 7 Μαρτίου, σε περιοχή κοντά στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το ZDF, από ανώνυμη πηγή εστάλησαν στην εκπομπή Frontal δύο ξεχωριστά βίντεο με όσα ανατριχιαστικά εκτυλίχθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Ε40, λίγα χιλιόμετρα δυτικά από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή όπου ένας άνδρας βγαίνει από το αυτοκίνητό του με τα χέρια σηκωμένα ψηλά. Αμέσως δέχεται πυρά από ρώσους στρατιώτες που βρίσκονταν στο σημείο (το drone είχε καταγράψει τη θέση ρωσικού τανκ λίγα μέτρα μακριά από ένα βενζινάδικο) και πέφτει νεκρός.

Το θύμα φέρεται να ταξίδευε μαζί με μία γυναίκα και ένα παιδί, η τύχη των οποίων αγνοείται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...