225
Η όρκα θεωρείται κορυφαίο είδος κυνηγού στους ωκεανούς | Shutterstock

Video από drone: Ορκες κυνηγούν και σκοτώνουν λευκό καρχαρία

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 16:51
Η όρκα θεωρείται κορυφαίο είδος κυνηγού στους ωκεανούς
|Shutterstock

Video από drone: Ορκες κυνηγούν και σκοτώνουν λευκό καρχαρία

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 16:51

Βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο: Επιστήμονες δημοσίευσαν ευρήματα που επιβεβαιώνουν ότι οι όρκες κυνηγούν μεγάλους λευκούς καρχαρίες.

Το θαλάσσιο θηλαστικό μαγνητοσκοπήθηκε από κάμερα που είχε τοποθετηθεί σε drone να σκοτώνει έναν από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους θηρευτές στον κόσμο. Σε μία καταδίωξη που κράτησε μία ολόκληρη ώρα, μια αγέλη από φάλαινες-δολοφόνους φαίνεται να κυνηγά καρχαρίες στα ανοικτά του Μόσελ Μπέι (Mossel Bay), μια πόλη-λιμάνι στη νότια επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου, στη Νότια Αφρική και τελικά να καταφέρνει να τον σκοτώσει.

Το βίντεο τραβήχτηκε και από ελικόπτερα που πέταξαν στο πλαίσιο μιας επιστημονικής μελέτης, γράφει ο Guardian.

Η επιστήμονας Αλισον Τάουνερ από την Ακαδημία Marine Dynamics στο Γκαανσμπάι της Νότιας Αφρικής, που ειδικεύεται στους καρχαρίες και είναι επικεφαλής τής μελέτης, δήλωσε ότι «αυτή η συμπεριφορά δεν έχει ποτέ παρατηρηθεί και καταγραφεί με τόση λεπτομέρεια -και σίγουρα όχι από τον αέρα».

Ο Σάιμον Ελγουιν, ειδικός σε θαλάσσια θηλαστικά και συν-συγγραφέας της μελέτης, είπε: «Οι φάλαινες δολοφόνοι είναι εξαιρετικά έξυπνα και κοινωνικά ζώα. Οι μέθοδοι ομαδικού κυνηγιού τις καθιστούν απίστευτα αποτελεσματικούς θηρευτές». Οι όρκες ήταν γνωστό ότι κυνηγούσαν άλλα είδη καρχαριών, αλλά δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι επιτίθενται και σε μεγάλους λευκούς καρχαρίες.

Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί μία όρκα να προσπαθεί να «πιάσει» έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, αλλά οι τέσσερις είναι πολλές, σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι ερευνητές είπαν ότι αυτό δείχνει πως η πρακτική αυτή στα θαλάσσια θηλαστικά εξαπλώνεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...