529
Ο Αλέξης Τσίπρας | InTime News / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας: Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους κ. Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2022, 15:22
Ο Αλέξης Τσίπρας
|InTime News / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας: Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους κ. Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2022, 15:22

«Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κ. Μητσοτάκη», τόνισε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε on camera δήλωσή του, στον απόηχο της έκδοσης του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου «σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis».

Δηλώνοντας ότι το βούλευμα αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από την κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής».

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, υπογράμμισε: «Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις. Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια; Ο,τι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δοθούν».

«Σε αυτό τον τόπο η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου δεν θα νικηθούν. Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οικονόμου: Πρωτοφανές να παραπέμπεται πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να πανηγυρίζει

«Πρωτοφανές» χαρακτήρισε στην απάντησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το «να παραπέμπεται, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ένας ακόμη πρώην Υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει την προστασία της Δικαιοσύνης, των Θεσμών και της διαφάνειας παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο στενός του συνεργάτης (ένας ακόμη) είναι κατηγορούμενος, όχι κατήγορος», τόνισε στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

«Κατά τα άλλα», πρόσθεσε, «ο κ. Τσίπρας εμφανέστατα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Περιγράφει τόσο αναλυτικά και γλαφυρά πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, επειδή τις εφάρμοσε στη διάρκεια της θητείας του, για να ελέγξει τους “αρμούς του συστήματος” και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος – παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

«Η κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια απαντώντας στον κ. Οικονόμου. «Είναι πρωτοφανές», σχολίασε, «ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος να έχει πει ωμά ψέματα στον ελληνικό λαό που σε δύο ώρες κατέρρευσαν και να παραμένει ακόμα στη θέση του. Αυτό βέβαια αποδεικνύει ότι πίσω από τις διαρροές που παραπλανούσαν και έριξαν στα βράχια δημοσιογράφους βρισκόταν το Μέγαρο Μαξίμου. Και ακόμα περιμένουν μια συγνώμη για την κραυγαλέα εκμετάλλευση του ονόματός τους και το συντονισμένο παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη τους».

«Ο κ. Οικονόμου έχει χάσει κάθε αξιοπιστία για να μπορεί να απαντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να απευθύνεται στους εκπροσώπους του Τύπου. Ωστόσο είναι καλύτερα να πει μια κουβέντα στους πολίτες για το τι έγινε με τη δήθεν σκευωρία του σκανδάλου Novartis, που επί τέσσερα χρόνια είχαν κάνει σημαία και εχθές κατέρρευσε με πάταγο. Εφυγε η σκευωρία και έμεινε το σκάνδαλο. Κι έχουμε το πρωτόγνωρο να μην υπάρχουν σκευωροί που έστησαν το σκάνδαλο, αλλά σκευωροί που στήνουν… σκευωρίες. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και η ελληνική Δικαιοσύνη απέδειξε πως, παρά τις πιέσεις, τους σκευωρούς της σκευωρίας και τους δωρολήπτες πολιτικούς θα τους πάει μέχρι τέλους», πρόσθεσε η Κουμουνδούρου.

«Και κάτι ακόμα. Η ελληνική Δικαιοσύνη τους θύμισε ένα πράγμα γι’ αυτό βρίσκονται σε πανικό: ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News