359
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή | Nick Libertas / SOOC

Τσίπρας: Είπατε ψέματα ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 19:53
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
|Nick Libertas / SOOC

Τσίπρας: Είπατε ψέματα ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 19:53

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πολιτική που εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του επιδόθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Κατηγόρησε τη ΝΔ για ακραία ρητορική, δικαιολόγησε την πολιτική της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και έκρυψε τις ευθύνες του για τις μεγάλες ροές του 2015.

Εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι στο Προσφυγικό ακολούθησε προεκλογικά ακραία ρητορική και «καβάλησε το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας προς τον Πρωθυπουργό ότι έλεγε «ψέματα» και ότι μιλούσε για «ιδεοληψίες της Αριστεράς».

«Είπατε συνειδητά ψέματα, ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Τασία. Την ίδια στιγμή που στη πλάτη της χώρας έσκαγε η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εσείς μιλάγατε για ιδεοληψίες της Αριστεράς. Και μας κατηγορούσατε ότι δεν φυλάμε τα σύνορα. Και όταν σας μιλούσαμε για Διεθνές Δίκαιο και για υποχρέωση της χώρας με βάση το Δίκαιο της θάλασσας, να διασώζουμε ευάλωτους ανθρώπους που κινδυνεύουν και όχι να τους επαναπροωθούμε με κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά σε νέα Φαρμακονήσια, εσείς μας χλευάζατε ότι δήθεν είμαστε απάτριδες και δεν αναγνωρίζουμε θαλάσσια σύνορα».

«Τα στελέχη σας ακολουθούν ακραία ρητορική και συγκρίνουν την έλευση των προσφύγων με εισβολή» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Μετατρέψατε το Προσφυγικό σε Μεταναστευτικό για να ικανοποιήσετε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων σας, αλλά αυτό είναι λανθασμένη επιλογή για τον επιπλέον λόγο ότι θα σας πούνε οι Ευρωπαίοι εταίροι “γιατί μας ζητάτε μετεγκαταστάσεις αν είναι μετανάστες και γιατί μας ζητάτε αναθεώρηση του Δουβλίνου; Βρείτε τα με τις χώρες προέλευσής τους”».

«Τα Βρασνά είναι δικό σας δημιούργημα», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας. «Εξακολουθείτε να ακροβατείτε ανάμεσα στη δύσκολη πραγματικότητα και την ανάγκη σας να συνεχίσετε να χαϊδεύετε τα αυτιά της κομματικής σας βάσης. Λέτε ότι θα κάνετε μαζικές επιστροφές στην Τουρκία. Αλήθεια; Πώς θα το κάνετε; Μας κατηγορείτε ότι κάναμε μόνο 1.800 επιστροφές. Αλήθεια είναι αλλά πέραν αυτών υπήρξαν άλλες 17.500 εθελοντικές επιστροφές και 10.000 επανενώσεις οικογενειών και έγιναν και 22.000 μετεγκαταστάσεις. Άρα συνολικά 50.000 άνθρωποι έφυγαν. Θα κάνετε εσείς 50.000 επιστροφές στην Τουρκία; Ή δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται ή κοροϊδεύετε…» ανέφερε.

Για τις αποτροπές στη θάλασσα είπε ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση είναι νομικά αλλά και τεχνικά αδύνατα που «θα επιφέρουν δύσκολες καταστάσεις».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...