326
Το φουσκωτό μωρό με τη μορφή του προεδρου των ΗΠΑ θα πετά σε κεντρικό σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας | REUTERS/Simon Dawson

«Trump go home» ετοιμάζονται να πουν χιλιάδες Βρετανοί

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2018, 11:54
Το φουσκωτό μωρό με τη μορφή του προεδρου των ΗΠΑ θα πετά σε κεντρικό σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας
|REUTERS/Simon Dawson

«Trump go home» ετοιμάζονται να πουν χιλιάδες Βρετανοί

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2018, 11:54

Τελικά η υπόσχεση που έδωσε εδώ και καιρό υλοποιείται: ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται τη Βρετανία. Ωστόσο δεν προετοιμάζεται μόνο η Αστυνομία να τον υποδεχθεί αλλά και οι διαδηλωτές.

Ο Τραμπ, που θα επιβαίνει φυσικά στο Air Force One, θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ την Πέμπτη. Θα μεταβεί στη συνέχεια στο Λονδίνο και στην κατοικία της πρωθυπουργού αλλά και στο κάστρο του Ουίνσδορ. Το πρόγραμμα προβλέπει στη συνέχεια επίσκεψη στη Σκωτία από όπου θα φύγει την Παρασκευή.

Οι διαδηλωτές υπόσχονται ένα «καρναβάλι αντίστασης» από τη στιγμή που θα προσγειωθεί το αεροσκάφος του προέδρου των ΗΠΑ.

Αν και οι περισσότερες διαδηλώσεις προγραμματίζεται να γίνουν στο Λονδίνο, ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις. Οι διαμαρτυρόμενοι γνωρίζουν ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι τέτοια που δεν θα τους επιτρέψουν να είναι κοντά στην περιοχή όπου θα κινείται ο Τραμπ, όμως επιδιώκουν να μην περάσουν απαρατήρητοι.

Ενα από τα χάπενινγκ θα είναι ένας «τοίχος θορύβου» που θα «υποδεχτεί τον Τραμπ. Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους προετοιμάζει και οργάνωση γυναικών, ενώ άλλη μία πορεία θα ξεκινήσει από την έδρα του BBC και θα κατευθυνθεί στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Λονδίνου. Οι προβλέψεις μιλούν για «πολύ μεγάλους αριθμούς διαδηλωτών», ίσως και δεκάδες χιλιάδες.

Περισσότερο εντυπωσιακό και σίγουρα καθόλου απαρατήρητο θα είναι ένα τεράστιο φουσκωτό μωρό Τραμπ το οποίο θα πετά πάνω από το Γουεστμίνστερ κατόπιν άδειας που έλαβαν οι διαδηλωτές.

Η Αστυνομία, από την πλευρά της, οργανώνει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση από τις διαδηλώσεις του 2011, από τη χρονιά όπου εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους επηρεασμένοι (και) από την Αραβική Ανοιξη.

Στον Guardian ένας από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας λέει ότι οι δυνάμεις που θα διατεθούν θα είναι αρκετές ακόμη και για την περίπτωση που «θα καεί το Λονδίνο». Αντιτρομοκρατικές μονάδες, ειδικοί στα εκρηκτικά και εκπαιδευμένοι σκύλοι θα είναι σε επιφυλακή.

Οι αρχικοί σχεδιασμοί προέβλεπαν την παρουσία 6.000 αστυνομικών, αλλά πλέον φαίνεται ότι η κινητοποίηση αφορά τουλάχιστον 4.000 άτομα  κυρίως από περιοχές από όπου δεν θα περάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...