340
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη τύπου μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση | ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ/Intime

Τρικυμία σε Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη: Αποχώρησαν έξι υποψήφιες λίγο πριν τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2023, 17:19
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη τύπου μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση
|ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ/Intime

Τρικυμία σε Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη: Αποχώρησαν έξι υποψήφιες λίγο πριν τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2023, 17:19

Απανωτές αποχωρήσεις υποψηφίων βουλευτών από τις οποίες μάλιστα, οι περισσότερες βγήκαν πρώτες σε σταυρούς στις περιφέρειές τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σημειώθηκαν στην Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη, τις τελευταίες ημέρες.

Και τα δύο κόμματα είχαν μείνει για μικρό ποσοστό εκτός Βουλής στην πρώτη αναμέτρηση και ευελπιστούν να μπουν στη Βουλή στις 25 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στην Πλεύση Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου «έδιωξε» τέσσερα μέλη του συνδυασμού της, καθώς, όπως είπε, «ο προπονητής κρίνει ποιος θα παίξει και ποιος θα μείνει στον πάγκο».

Πρόκειται για τις Ολγα Δάλλα, υποψήφια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρύσα Διαμαντοπούλου υποψήφια στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, Μαργαρίτα Καζάκου υποψήφια στην Β’ Πειραιά και Νικολέττα Μπουραζάνη υποψήφια στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Ολες ήταν πρώτες σε σταυρούς στις περιφέρειες που πολιτεύτηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου τις «καρατόμησε» και τοποθέτησε άλλους επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας στις παραπάνω περιφέρειες, με αποτέλεσμα, να παραιτηθούν η μία μετά την άλλη, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση εναντίον της προέδρου του κόμματος.

Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου έβγαλε από το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας την Αννα Κοντογιάννη, που επίσης είχε βγει πρώτη σε σταυρούς.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε πως τις είχε ενημερώσει για τις αλλαγές στις λίστες, «γραπτά, προφορικά, με προσωπικές και ομαδικές καταγεγραμμένες συναντήσεις και συνεννοήσεις».

Μιλώντας στο Mega την Κυριακή, έκανε λόγο για «ανήθικη» και «βρώμικη» επίθεση εις βάρος της Πλεύσης Ελευθερίας και ανέφερε πως ήταν εξ αρχής γνωστό στους υποψηφίους το δικαίωμά της να καθορίσει τη σύνθεση των ψηφοδελτίων.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε και για επίθεση με προσωπικά χαρακτηριστικά, φέρνοντας το παράδειγμα του Διαμαντή Καραναστάση, ηθοποιού και συντρόφου της, που «είναι εκείνος που πήρε στην πλάτη του την Α’ Αθήνας», όπως σημείωσε.

Νίκη: Αποχώρησε η πρώτη σε σταυρούς στη Λάρισα

Αποχώρηση υποψηφίας βουλευτού όμως, υπήρξε και στη Νίκη, καθώς η Βασιλική Ζιάκα, πρώτη σε σταυρούς στη Λάρισα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καρατομήθηκε και βρέθηκε σε χαμηλότερη θέση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Με ανάρτησή της στο Facebook, «ζήτησε νηστεία και προσευχή από τους ψηφοφόρους» της κι ενημέρωσε ότι δεν θα κατέβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...