564
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικρίνεται για ξαφνικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πλεύση Ελευθερίας: Καταγγελίες κατά Κωνσταντοπούλου για αλλαγές στις λίστες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2023, 21:06
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικρίνεται για ξαφνικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πλεύση Ελευθερίας: Καταγγελίες κατά Κωνσταντοπούλου για αλλαγές στις λίστες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2023, 21:06

Εντονες αντιδράσεις και τρεις αποχωρήσεις πυροδότησαν οι χειρισμοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Την αρχή έκανε η υποψήφια της Πλεύσης στον Πειραιά Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία μίλησε για «φυτευτούς» υποψηφίους της «αρχηγού» στα ψηφοδέλτια της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης. Κοινοποιώντας σχετικό βίντεο στη σελίδα της στο Facebook την Πέμπτη, έγραψε με νόημα:

«ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ… και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Ζωή Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…!!!»*.

Η αντίστοιχη ανάρτηση διαμαρτυρίας της Ολγας Δάλλα κινήθηκε σε υψηλότερους τόνους. Η πρώην υποψήφια του κόμματος στον Νότιο Τομέα Αθηνών ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα την Παρασκευή, μιλώντας για «προδοσία» και «ψέματα», ενώ χαρακτήρισε την Πλεύση Ελευθερίας «έκτρωμα».

Ολόκληρη η ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει φωτογραφία της ίδιας μαζί με την επικεφαλής της Πλεύσης με την αναγραφή «ΨΕΜΑ», έχει ως εξής:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.

Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.

Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου “καριέρα”!

Ηθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.

Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ …

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.

Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί

Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα

Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν.

Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα…

Κοινοποιήστε ελεύθερα»*.

Η ανάρτηση της κυρίας Δάλλα στο Facebook είχε κοινοποιηθεί περισσότερες από 550 φορές μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Τρίτη δημόσια τοποθέτηση με αιχμές για τις τοποθετήσεις «ημετέρων» ψηλά στις λίστες ήρθε αργότερα την Παρασκευή από τη Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία επίσης γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής μέσω ανάρτησης στα social media. Η ίδια σημείωσε:

«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την #Πλεύση_Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου.

Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ.

Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια ούτε για τα φυτευτά κοράκια. Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους. Καμία ζωή χωρίς Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία.

Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν. Θα συνεχίσω να παλεύω για το δίκαιο, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, θα συνεχίσω…»*.

Τι απαντά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σε επικοινωνία του ΣΚΑΪ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπεραμύνθηκε των επιλογών της λέγοντας πως «είχε συμφωνηθεί από την αρχή» ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

«Ηταν ενήμερα τα στελέχη και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές για το ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές» τόνισε, θυμίζοντας μάλιστα πως μιλούσε ανοιχτά για αυτό το ενδεχόμενο σε συνεντεύξεις της.

*Σ.σ.: Διατηρείται η ορθογραφία των συντακτριών των αναρτήσεων

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...